Stek Woon & Lifestyle Magazine

Balkon decoratie: Boho stijl

Met het voorjaar in het vooruitzicht, kun je alvast beginnen met balkon decoratie. Een leuke en simpele manier om je balkon aan te kleden en alvast wat kleur te geven, is met balkonafscheiding. Je hebt zo veel verschillende stijlen en patronen dat er vast wel eentje is die past bij jou. Wanneer je de kleuren van je interieur ook buiten terug laat komen, heb je een mooi geheel. Ander voordeel van een balkonscherm is dat je al lekker beschut zit en al snel kan genieten van het voorjaar.

Bohemian kleuren

In het balkonscherm zitten de kleuren blauw, oranje en geel. Mooi is het dan om dit ook terug te laten komen in de bloemen, planten en je accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een lekker ruikende lavendel en munt. Lavendel is niet alleen een geurende plant, maar ook nog eens heel makkelijk te houden in potten. Het bijkomende voordeel van het balkonscherm is niet alleen dat je balkon snel is aangekleed, maar je zit ook meteen uit de wind en je hebt net wat meer privacy.

balkon decoratie

Planten

Omdat dit balkon op het zuiden ligt is er veel zon en kan het aardig warm worden, Let daarbij ook op in de keuze van je planten. Hier hebben we gekozen voor clematissen, lavendel, stokrozen en een druif. Een clematis kan goed tegen de zon en geeft prachtige bloemen. Het is ook nog eens een snel groeiende plant. Dus als je een stukje op je balkon of terras hebt zoals bijvoorbeeld de regenpijp of een afscheiding met de buren, dan kan je een clematis hier prachtig tegenaan laten groeien. Zorg dan wel voor houvast voor de plant, want hij kan zich niet uit zichzelf vast zetten zoals klimop dat wel kan. Een beetje ondersteuning door plantenklemmetjes kan hij dus goed gebruiken.

Potten

Heb je een klein balkon en weinig ruimte voor een grote bak? Kies dan voor grote potten. Vaste planten zoals de hortensia kunnen hier ook goed in vertoeven. Om de echte boho sfeer terug te laten komen kan je kiezen voor verschillende vormen terracotta potten. Let er wel op dat deze poreus zijn, dus dat het water snel kan verdampen. Je kan er daarom een schaal onder zetten, voor voldoende water en aan het einde van de dag even sproeien. Het voordeel van potten is dat je kan blijven schuiven en veranderen op je balkon. Ideaal als je van afwisseling houdt.

Wil je meer designs bekijken van balkonschermen? Neem eens kijkje bij balkonafscheiding.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.