Stek Woon & Lifestyle Magazine
Inrichten met pallets

Duurzaam inrichten van je huis

We kennen allemaal onze goede voornemens. Gezonder eten, meer sporten en vooral bewuste keuzes maken. Keuzes die ook effect hebben op de lange termijn. Niet alleen voor onszelf maar ook voor onze aarde. Daarom is duurzaam inrichten ook een belangrijke keuze. We zetten er een paar voor je op een rijtje. Laat onderaan in een reactie weten welke duurzame keuzes jij al gemaakt hebt voor jouw huis. We zijn benieuwd naar jullie tips!

Eenvoudig vervangen

Als je een nieuw huis laat bouwen of bestaande nieuwbouw koopt, merk je dat er al heel veel rekening wordt gehouden met duurzaam inrichten. En duurzaam bouwen. Zonnepanelen zijn bijna al standaard bijvoorbeeld. Maar ook in een bestaand huis kun je genoeg aanpassingen maken. Meest simpele is natuurlijk om al je lampen te vervangen door spaarlampen of LED verlichting. Het lijkt een open deur maar toch heeft lang niet iedereen elke lamp in huis vervangen. Dus loop eens een rondje door je huis en zorg overal voor een besparing.

Duurzaam inrichten | Stek Magazine

Weten wat je koopt

Als je bewust bezig met met duurzaam inrichten, wil je ook weten waar iets vandaan komt. Waar is het van gemaakt? Hoe is het gemaakt? Wie heeft het gemaakt? In welk land is het gemaakt? Kies bijvoorbeeld voor meubels van een goede houtsoort met een FSC keurmerk. Dat hout komt namelijk uit een duurzaam beheerd bos. Of ga voor bamboe. Dit is eigenlijk een grassoort en groeit razend snel weer aan. Het is daarom één van de meest milieuvriendelijke bouwmaterialen. Bamboe is niet alleen goed voor het milieu, het is ook veerkrachtig en licht. Een ideaal materiaal voor het duurzaam inrichten van jouw interieur.

Duurzaam inrichten

Een andere belangrijke keuze voor jouw huis is hoe je het lekker warm maakt. Maar wel op een verantwoorde manier. Een nieuwe CV ketel kan je aardig wat kosten besparen en we hebben natuurlijk tegenwoordig genoeg slimme apparaten en apps om te letten op onze energierekening. Heb je al eens gehoord van een pelletkachel? Het geeft het sfeertje van een openhaard maar met een aanzienlijk hoger rendement. De pelletkachel heeft een reservoir voor pellets. De houtpellets bestaan uit samengeperst houtafval. Houtpellets kopen is heel eenvoudig. Hiermee maak je dus ook een goede stap met duurzaam inrichten.

Duurzaam inrichten | Stek Magazine

Recycle, recycle en recycle

Ben je op zoek naar een nieuw meubel, nieuwe deuren, een kast of een vloer? Denk dan eerst eens aan een oud exemplaar. Je spaart hiermee het milieu en je geeft je interieur karakter. Hergebruikte materialen hebben namelijk ook vaak een mooi verhaal. Zoals een oude vloer uit een gymzaal, een voormalige staldeur of een ouderwetse kast die met een trendy kleur weer helemaal past in jouw moderne interieur. Kortom, denk goed na over wat je aanschaft en wat je alternatieven zijn. Zo kom je op de meest originele inrichting en draag je je steentje bij aan de toekomst!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.