Stek Woon & Lifestyle Magazine
DSC

DIY: Marble fotohouder

Een leuk materiaal voor DIY projecten is gips, je kunt het in elke vorm gieten die je maar wilt en het is in no-time klaar! Ik maakte deze fotohouders met gips, een ijsklontjesvorm, ijzerdraad en nagellak. Veel van deze benodigdheden heb je vaak al in huis dus de kosten blijven laag. Deze fotohouders zijn perfect om mooie kaarten, polaroids of zelfs visitekaartjes in te presenteren!

Benodigheden:

  • Gips (Hobbywinkel)
  • Water
  • Een siliconen ijsklontjesvorm (Zeeman)
  • IJzerdraad (Praxis)
  • Knijptang & Kniptang (Praxis)
  • Satéprikkers (Supermarkt)
  • Plastic bakje (Supermarkt)

DSC_0079

Stap 1
Om het gips aan te maken volg je de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik maakte een klein kommetje en deed dit in een schenkbeker. Spoel dit na gebruik direct af. Laat het gips even rusten voordat je het voorzichtig in de ijsklontjesvorm schenkt.

Stap 2
Laat het gips nog even staan en maak ondertussen van ijzerdraad een soort klemmetjes voor de foto’s. Ik koos voor een eenvoudige cirkel en een hartje, deze vorm maak je dubbel zodat je de foto ertussen kan klemmen. Gebruik hiervoor de kniptang om het ijzerdraad af te knippen en de knijptang om de vorm ermee te maken. Steek nu de steeltjes van de klemmetjes in het gips, als het goed is voel je dat het gips al wat harder is waardoor het ijzerdraad goed blijft staan. Laat het gips nu goed drogen (30 tot 60 minuten).

Stap 3
Duw het opgedroogde gips nu voorzichtig uit de ijsklontjesvorm. Als je hebt gekozen voor een siliconen ijsklontjesvorm gaat dit erg makkelijk omdat de vormpjes makkelijk meegeven.

Stap 4
Voor het marble effect vul je een bakje met heet water. Kies een kleur nagellak uit en giet hier een paar druppels van in het water. Houdt het flesje dicht bij het water anders zakt de nagellak te snel naar de bodem. Ga met een sateprikker door de nagellak in het water en doop gelijk hierna het gipsen vormpje erin. Dit alles moet vrij snel gebeuren anders droogt de nagellak op. Oefen desnoods eerst even. Laat dit nu goed drogen en ga verder met de andere vormpjes. Je moet hier even handig in worden maar het resultaat is de moeite waard! Wanneer alles goed is opgedroogd kun je er je mooiste foto’s & kaartjes in klemmen!

DSC_0114

DSC_0096

DSC_0113

Fotografie door Marij Hessel van My Attic

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.