Stek Woon & Lifestyle Magazine
Simpele DIY ideeën

DIY macramé plantenhanger

De plantenhangers van vroeger zijn weer helemaal hip! Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken. Het leuke hiervan is dat het je eigen ontwerp wordt! In dit filmpje laat ik je precies zien hoe je met macramé knopen deze vintage hanger zelf maakt. Kijk je mee? Het stappenplan en de benodigde materialen voor deze macramé plantenhanger kun je hieronder nalezen. Veel kijkplezier!

Benodigdheden:

  • 8 stukken touw van één meter (verkrijgbaar bij de bouwmarkt zoals Praxis)
  • Schaar
  • Houten of ijzeren ring

DSC00346

Stap 1

Knip acht stukken touw van één meter. Afhankelijk van de dikte van het touw kun je ook meer stukken touw gebruiken. Maar wel altijd een veelvoud van vier. De lengte van het touw hangt een beetje af van hoe hoog je de plant wilt hangen.

Stap 2

Pak al de acht stukken touw vast en knoop deze vast aan de ijzeren ring.

Stap 3

Maak een knoop in elk van de strengen, ongeveer 20 centimeter van de ring. De hoogte van de knoop kun je eventueel ook zelf bepalen. Hoe hoger de knoop, hoe hoger je plant hangt.

DSC00366

Stap 4

Verdeel het touw na de knoop weer in strengen en maak een knoop met de strengen die naast elkaar liggen. Deze knoop kun je op ongeveer 10 centimeter afstand van de vorige knoop maken. De buitenste twee strengen knoop je aan elkaar.

Stap 5

Verdeel de touwen weer in strengen en doe hetzelfde wat je bij stap 4 ook hebt gedaan.

Stap 6

Maak één grote knoop met alle touwen bij elkaar of knoop ze weer samen met een kleiner stukje touw en klaar is je DIY plantenhanger!

Abonneer je nu op ons DIY YouTube kanaal. Veel kijkplezier! Bekijk nog veel meer leuke DIY projecten met handige stappenplannen!

3 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.