Stek Woon & Lifestyle Magazine

DIY Draadlamp zelf maken

Hoe leuk is het om je interieur op te frissen met een eigen gemaakte lamp?! Ik ga jullie laten zien hoe je zelf een draadlamp kan maken met een klein budget. We kochten een bolletje wol bij de Action, behangplaksel, fitting en lampje bij de Praxis en de strandbal hebben we gekregen. Een totale investering van € 12,-. Hieronder het stappenplan.

Benodigdheden:

  • behangplaksel
  • strandbal (die kapot mag gaan)
  • keukenfolie
  • emmer
  • draad of wol
  • lampenfitting
  • schaar
  • lampje

Stap 1

Maak het behangplaksel aan met behulp van water. Blaas de strandbal alvast goed op. Doe om de strandbal ongeveer twee lagen folie. De folie breng je aan omdat je anders de bal er niet uit kunt krijgen en deze vast blijft plakken of kleur afgeeft.

Stap 2

Als het behangplaksel een goede dikke massa is geworden kun je het draad stukje voor stukje door het behangplaksel laten glijden. Nu wikkel je het draad willekeurig om de strandbal heen. Als je weinig licht wil hebben door de lamp moet je er veel draad om heen doen. Als je er veel licht door wil laten vallen doe je wat minder draad er om heen. Het is belangrijk dat je het draad goed door het behangplaksel laat glijden.

Stap 3

Als je de strandbal helemaal hebt omgewikkeld met draad moet de strandbal ongeveer een dag drogen. Je kunt aan het lipje van de strandbal een touwtje knopen en zo kun je de strandbal gemakkelijk ophangen om te laten drogen.

Stap 4

Als de strandbal goed droog is knip je bij het lipje een gat. Het gat moet iets kleiner zijn dan de lampenfitting, zodat de lampenfitting goed in de bal blijft hangen. Nu je het gat geknipt hebt kun je de strandbal en het folie uit de bal gaan halen. Dit gaat niet heel gemakkelijk omdat je een klein gat hebt en er best wel een grote strandbal door heen moet. De oplossing! Haal steeds een stukje uit de bal en knip dat af. Zo blijf je doorgaan totdat je de strandbal en al het folie eruit hebt.

Stap 5

Nu je de strandbal en de folie uit de lamp hebt gehaald kun je de lampenfitting met lampje erin schuiven en klaar is je DIY draadlamp!

diy draadlamp

18 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.