Stek Woon & Lifestyle Magazine
Douchecabine voordelen | Stek Magazine

De voordelen van een douchecabine

Een fijne doucheruimte is een belangrijke basis voor elke badkamer. Soms is het passen en meten om al je wensen te realiseren binnen de beschikbare ruimte. En natuurlijk ook binnen je budget en in jouw stijl. We zetten voor je op een rijtje wat er nou precies voordelig is aan een douchecabine.

Douchecabine zwarte glazen deuren Sealskin | Stek Magazine
Sealskin SOHO

Vormen douchecabine

Eén van de voordelen is dat de cabines verkrijgbaar zijn in veel verschillende vormen zodat het eigenlijk altijd past. Je hebt de keuze uit een vierkante, rechthoekige, vijfhoekige en kwartronde. Met een enkele deur of een dubbele deur. Zo geeft het veel vrijheid voor het inrichten van jouw (nieuwe) badkamer. Je kunt ze namelijk op vrijwel elke plek in de badkamer monteren. Een douchecabine hoeft niet gecombineerd te worden met een douchebak. Je kan deze namelijk ook op de vloer plaatsen met een ingebouwde douchegoot.

Douchecabine Soho | Stek Magazine
Sealskin SOHO

Kies jouw badkamerstijl

Een ander groot voordeel van een douchecabine is dat je deze helemaal kunt uitkiezen in de stijl die bij jou past. Ook is er veel keuze in kleuren en materialen. Neem bijvoorbeeld een moderne douchecabine met de uitstraling van zwarte stalen deuren. Zo geef je een gedateerde badkamer eenvoudig een flinke update. Daarbij kun je ook met de nodige accessoires jouw nieuwe look benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan mooie nieuwe kranen of een zogenaamde stortdouche. Hiermee wordt het heerlijk genieten van elke warme douche.

Praktische voordelen

Naast de makkelijke toepasbaarheid en de keuze uit vele stijlen, biedt een douchecabine ook praktische voordelen. Zeker wanneer je een kleinere badkamer hebt is het fijn dat je spatvrij kan douchen. De douchedeuren sluiten de natte ruimte namelijk volledig af. Dat scheelt flink wat schoonmaakwerk. Het glas is tegenwoordig behandeld met een speciale laag. Hierdoor is het bestand tegen zeepresten en kalk. En last but not least… Er is zoveel keuze dat er altijd een optie is binnen jouw budget! Dus ga je je badkamer binnenkort aanpakken? Bekijk dan zeker de verschillende opties om jouw ideale doucheruimte in te richten!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.