Stek Woon & Lifestyle Magazine
Geschikte toiletbril tips | Stek Magazine

Advies voor het kiezen van de geschikte toiletbril

Een geschikte toiletbril uitkiezen is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij leuke woonaccessoires. Maar toch is het niet onbelangrijk dat je een juiste keuze maakt. En om het dan toch leuk te maken: er is heel veel keuze in kleuren tot echte design-modellen. Hierbij onze tips.

Geschikte toiletbril uitkiezen | Stek Magazine tips

Geschikte toiletbril merken

Een paar dingen zijn belangrijk bij het kiezen van een geschikte toiletbril. Let hierbij op het merk van het toilet. Meestal staat het merk aan de bovenzijde van je toilet. Uiteraard is de vorm van belang. Let ook op de breedte, diepte en afstand tussen de scharnieren van je toilet. Last but not least: de manier van bevestigen bepaalt ook of het een geschikte toiletbril is. Je hebt 2 mogelijkheden. Of de toiletzitting dient aan de bovenzijde bevestigd te worden of aan de onderkant. Hiermee valt de keuze voor een aantal brillen al af. Je hebt overigens ook universele toiletzittingen. Deze vorm past altijd omdat de bevestigingspunten te verstellen zijn. Voor extra hygiëne kan je ook nog kiezen voor een toiletzitting die je er gemakkelijk af kan klikken. Wel zo handig met schoonmaken! In prijs iets duurder maar biedt wel veel praktische voordelen.

Geschikte wc-bril kopen | Stek Magazine

Vormen toilet

Een toiletbril moet natuurlijk aansluiten bij de vorm van je toilet. Je hebt D-vormig, Ei-vormig en Rechthoekig. Wanneer je je toilet zelf nog moet uitzoeken is dit ook heel bepalend voor de uitstraling van je badkamer of toilet. De ene vorm is veel strakker dan de andere vorm. Met een nieuwe WC kun je een toiletruimte ook een geheel nieuwe en moderne uitstraling geven. Door bijvoorbeeld een vast toilet te vervangen door een zwevend toilet, geef je deze ruimte een flinke upgrade. Een geschikte toiletbril sluit dan ook aan bij de gewenste uitstraling. Ga je voor modern, strak, onopvallend of juist opvallend?

Design toiletbril

Een ruimte is pas compleet wanneer alles perfect op elkaar aansluit. Misschien is je toilet je laatste prioriteit maar ook het kleinste kamertje mag er best stijlvol uitzien. Hoe je een geschikte toiletbril kiest en WC die past in jouw stijl? Wit sanitair is nog altijd heel populair. Het tenslotte een veilige keuze. Kies je daarbij voor zwarte tegels aan de wand en op de vloer, dan vormt het een mooi contrast. Maar ook de zwarte toiletpot wint terrein. En die maak je natuurlijk helemaal af met een ultradunne design matzwarte toiletbril. Kies je voor een basis van bijvoorbeeld alles wit? Dan is het een idee om alle accessoires én je toiletbril in een trendy kleur te kiezen. Bijvoorbeeld lichtgroen. Een modieuze kleur die toch een rustige uitstraling heeft. Kortom, een geschikte toiletbril kiezen is leuker dan je dacht!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.