Stek Woon & Lifestyle Magazine
Open structuur met knusse hoekjes | Stek Magazine

De Scandic en bohemian tuinstijl van Jerino en Karen: Open structuur met knusse hoekjes

Jerino en Karen wonen met hun zoontjes Milo (bijna 8) en Enyo (5,5) in een twee-onder-een-kapwoning in een nieuwbouwwijk. Vijf jaar geleden betrok het gezin deze woning met een tuin op het oosten. Bij oplevering was de tuin een grote bak klei. We nemen een kijkje in hun heerlijke Scandic en bohemian tuinstijl.

Hele dag zon

Best uniek in een nieuwbouwwijk is dat de tuin vrij uitzicht heeft en dat blijft ook zo. Het is een geweldig uitzicht over de weilanden. En met maar liefst 9 meter breed en 22 meter diep heeft de tuin de hele dag zon. Omdat ze de eerste bewoners waren, was de tuin nog niet aangelegd. “Het eerste ontwerp van de tuin viel echt tegen”, vertelt Karen. “De tuin kreeg veel te veel nadruk op de lengte. Ook waren we niet zo blij met de vorige hovenier.”

Bohemian tuinstijl | Scandinavisch tuinontwerp | Stek Magazine
Bohemian tuinstijl | Scandinavisch tuinontwerp | Stek Magazine

Scandic bohemian tuinstijl

“Daarom heb ik twee jaar geleden zelf een heel nieuw ontwerp gemaakt zonder dat het te duur zou worden. Veel hergebruik van materialen, verkoop van een hele strook Annabelle, enzovoort. Jerino, vrienden en een superhovenier hebben dagenlang hard gewerkt. Zo hebben we dit resultaat bereikt.”

Bohemian tuinstijl | Scandinavisch tuinontwerp | Stek Magazine

Genieten

“We zijn zo ontzettend blij met hoe het nu is. We genieten er dagelijks van. De verschillende kleuren door de bloeiende bloemen, de materialen en de ruimte zijn helemaal naar onze zin. We wilden het uitzicht natuurlijk houden, maar ook iets hoogs achterin de tuin. De pergola was voor ons daarom een goede oplossing.”

Bohemian tuinstijl | Scandinavisch tuinontwerp | Stek Magazine

Knus en open

Karen omschrijft haar buitenparadijs als Scandic bohemian tuinstijl met hier en daar een eclectisch tintje. Karen: “In de tuin zie je dit terug doordat deze ruim en licht is gebleven. Met accessoires proberen we nog meer sfeer te creëren. Mijn favoriete plek is achterin de tuin. Het is daar lekker knus, ondanks de open structuur.”

Onderhoudsarm

“Over het terras aan het huis zijn we nog niet helemaal tevreden. Het is er net wat minder gezellig. Daarom heb ik in de tuin gekozen voor houten vlonders. Die geven een warme kleur. Verder gingen we voor kunstgras, vanwege hooikoorts en het weinige onderhoud. Siergrind vonden we mooi licht en is ook onderhoudsarm.”

Bohemian tuinstijl | Scandinavisch tuinontwerp | Stek Magazine
Tuinontwerp met grint en gras | Stek Magazine

Smalle boompjes

“Qua beplanting hebben we rekening gehouden met planten die winterhard zijn. Verder namen we bomen die hun bladeren langer vasthouden en rood kleuren in de herfst. Ik wilde graag een meerstammig Ibiza-boompje. Maar het nadeel is dat ze heel duur zijn of laag beginnen met groeien. Daardoor zou het uitzicht blokkeren. De oplossing van de hovenier was om drie smallere boompjes tegen elkaar aan te plaatsen. Zo lijkt het toch een meerstammige boom.”

Bohemian tuinstijl | Scandinavisch tuinontwerp | Stek Magazine

Dromen

“Ik ben nog steeds heel blij met deze keuze,” zegt Rowena vrolijk. De tuin is zeker een plaatje geworden. Heeft ze nog wensen over? “Zeker weten! We willen graag keramische tegels op het voorste terras en een mooie overkapping met lamellen. Echt iets om over te dromen…”

Shop de Scandic bohemian tuinstijl van Karen

 1. SKARPÖ Fauteuil
  buiten, wit € 39.95 IKEA
 2. Lantaarn Bamboe
  Ø 20x24cm € 4,99 Xenos
 3. Buitenkleed Marokkaanse tegel
  taupe wit rand € 24,95 plasticvloerkleden.nl
 4. Tuinposter
  Zon Boek Wijntje € 25,95 puntposters.nl
 5. Poef Waterhyacint
  Ø 60cm € 52,46 bol.com

Wil je Karen volgen? Neem een kijkje op Instagram: bykaar

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.