Stek Woon & Lifestyle Magazine
opberg tips keuken

De beste opberg tips voor jouw keuken

Is jouw keuken een rommeltje en kan het wel wat structuur gebruiken? Zit jij jaloersmakend te kijken naar al die strak opgeborgen voorraadkasten die je voorbij ziet komen op Pinterest? Met de tips uit dit artikel ziet jouw keuken er straks ook uit alsof het uit een magazine komt. Enige waarschuwing is wel op z’n plek: door het zien van al deze fantastische opberg systemen kun je enigszins hebberig worden. 

Soclever opberg tips keuken

Kruidenpotjes opbergen

Hoe heb jij je kruidenpotjes opgeborgen? Staan ze allemaal los in een la, heb je ze in een bak of netjes uitgestald? Met een fancy kruidenrek berg je de potjes zo op, dat je in één oogopslag ziet welke je nodig hebt. Daarnaast ziet het er fantastisch uit en kom je over als een professionele kok. Als jij niet heel veel kruiden gebruikt met koken, kun je kiezen voor een klein exemplaar. Maar gebruik jij nou wel veel kruiden en heb je een overload aan potjes? Dan kies je voor een wat groter kruidenrek waar je alles in kwijt kunt. Sommige rekken kun je uitschuiven, andere rekken hebben meerdere lagen. Er is voor iedere keuken een geschikt exemplaar. 

Opbergtips keuken | Soclever Stek Magazine

Pasta of rijst opbergen

Daarnaast kun je bijvoorbeeld rijst en pasta in mooie, glazen voorraadpotten bewaren. Dit staat mooier en is veel praktischer dan de halfvolle zakken die overal en nergens belanden. Je kunt dit opbergsysteem natuurlijk voor meer etenswaren gebruiken: zakjes thee, muesli, suiker et cetera. Het is ook leuk om deze potten op een plank in het zicht te zetten, als een soort eyecatcher. Het hoeft niet altijd achter gesloten kastjes te zitten, zeker niet als je er zoveel werk van maakt om het er leuk uit te laten zien. 

Opbergtips keuken soclever | Stek Magazine

De afwas

Tegenwoordig heb je geweldige systemen die je kunt gebruiken voor de afwas. Zo’n afdruiprek is bijzonder praktisch en hebben een geweldig design. Je kunt kiezen voor wat simpelere systemen, maar ook voor afdruiprekken van meerdere niveaus. Je kunt hierop veel afwas kwijt. Nu is het een stuk minder erg om de afwas te laten staan om te drogen. Jouw bezoek zal hun ogen uitkijken. 

Keukenkastjes organiseren

Ook voor de keukenkastjes kun je opbergsystemen kopen. Voor pakjes en zakjes, potten of voor producten in de koelkast. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is een opbergsysteem voor. Ook voor het gootsteenkastje zijn handige systemen, zodat je deze zo efficiënt mogelijk in kunt richten. Dit soort kastjes puilen vaak uit, omdat je veel producten bij de hand wilt hebben. 

Een groot voordeel van het netjes organizen van jouw spullen: je ziet in één oogopslag waar alles staat en wat je nodig hebt. Je hoeft niet meer te zoeken naar je spullen en dat bespaart een hoop tijd!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.