Stek Woon & Lifestyle Magazine
Keukenverlichting kiezen | Stek Magazine

5 tips voor het kiezen van een keukenblad

Iedereen krijgt wel eens te maken met een verandering in je huis, of je nu koopt of huurt. Je vloer en behang moeten om de zoveel tijd vervangen worden, maar een nieuwe keuken kun je ook niet voor je uitschuiven! Voordat je de keuze maakt om je keukenblad te vervangen, moet je wel de nodige voorbereidingen treffen. Je kunt deze verandering namelijk niet zomaar terugdraaien. Lees daarom de volgende punten door voor een goede voorbereiding.

kiezen van een keukenblad tips

Welk materiaal kies je?

Bij het kiezen van een keukenblad wil je goed kijken naar de materiaalkeuze. Sommige materialen staan erom bekend dat ze lang meegaan. Andere materialen vereisen bijvoorbeeld speciale schoonmaakmiddelen en bovendien zijn niet alle grondstoffen even duur. Allemaal zaken om van tevoren goed over na te denken. Het liefst heb je een keukenblad wat de komende dertig jaar niet vervangen hoeft te worden. Kies daarom voor een duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan. Bij keukenbladenconcurrent kun je snel je ideale keukenblad samenstellen en kijken wat dit je gaat kosten. 

kiezen van een nieuw keukenblad tips

Kunststof is een materiaal dat in vergelijking met andere materialen goedkoop is en lang meegaat. Ga je voor een langdurige oplossing, kies dan voor kunststof. Daarnaast is het aanbod aan kleuren gigantisch bij dit materiaal. Anders dan bijvoorbeeld graniet of andere steensoorten, kan kunststof gemakkelijk door middel van pigment in alle kleuren geproduceerd worden. Tenslotte is kunststof gemakkelijk schoon te houden. Met vrijwel alle standaard schoonmaakmiddelen kun je kunststof reinigen. 

Past het bij de rest van je keuken?

Het kiezen van een nieuw keukenblad kun je doen zonder rekening te houden met de rest van je keuken. Dit is een snelle en goedkope manier om je huis een make-over te geven. Wanneer je alleen het keukenblad verandert, krijgt jouw keuken meteen een andere uitstraling! Je hoeft hiervoor niet alle kastjes te vervangen. Dit scheelt een hoop tijd en geld.

keukenbladenconcurrent

Aan de andere kant is het natuurlijk wel slim  om na te denken over de levensduur van de rest van je keuken. Staat jouw keuken er al een jaar of 25? Dan kun je wellicht kijken naar de installatie van een geheel nieuwe keuken. Wanneer je nu een mooi nieuw keukenblad kiest en de rest van de keuken er over vijf jaar uit moet, kun je evengoed een nieuwe keuken aanschaffen. Grote veranderingen plan je ruim vooruit. 

De juiste vormen en maten

Een nieuw meubelstuk in huis halen doe je pas wanneer je alles hebt opgemeten. Liever honderd keer iets opmeten en in één keer de juiste afmetingen bestellen, dan omgekeerd! Zeker met zoiets groots als een keukenblad, is het handig om meteen de juiste afmetingen te weten, zodat je meteen kunt bestellen. 

een keukenblad kiezen

Maak het af met details

Als kers op de taart, kijk je nog naar de kleine details: bijvoorbeeld de kranen en het fornuis. Wederom kun je uit veel soorten kiezen. Als je echter op dit punt bent aangekomen, heb je het grootste gedeelte van jouw type keuken natuurlijk al vast staan. Daarom kijk je naar details die passen in jouw keuken. Goud of zwart kun je goed als accentkleuren gebruiken. Kijk daarom naar de kleur van je keukenblad en hoe je ervoor zorgt dat je keukenblad er uitspringt in je keuken. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.