Stek Woon & Lifestyle Magazine
Robuuste eethoek | Stek Magazine

De beste lampen boven de eettafel

Een grote eettafel, heerlijk zittende eetkamerstoelen voor lang te tafelen en mooie accessoires op tafel. Het lijkt of het interieur compleet is in de eetkamer. Maar zonder goede verlichting zie je niet alleen je bord niet meer, maar krijg je ook geen sfeer in huis. De verlichting boven de eettafel is van groot belang, tegenwoordig wordt een eettafel namelijk niet alleen gebruikt voor het nuttigen van maaltijden, maar is het ook een ontmoetingsplek en een tafel waaraan je kunt werken. Verlichting uitzoeken voor boven de eettafel kan dus best een uitdaging zijn. Voordat je nu enthousiast op zoek gaat naar de mooiste lampen, is het slim om na te denken wat voor functie de lamp moet hebben, Welke stijl je mooi vindt en hoe groot de lamp moet zijn.

Lampen boven de eettafel | Stek Magazine

Diverse woonstijlen

Ook op het gebied van hanglampen zijn er ontzettend veel diverse stijlen. Voor een stoere touch aan het interieur zijn industriële lampen met metaal of beton favoriet.  Ook zijn lampen met smoke glas perfect voor een industrieel interieur. Hanglampen met rookglas zien er niet alleen bijzonder uit maar geven ook veel sfeer aan de ruimte. Je kunt een hypermoderne keuken of een industriële kamer gelijk een sfeervolle uitstraling geven. Vind je 1 lamp nog niet genoeg, denk dan eens aan en bundel hanglampen van smoke glas met een bijzonder lichtbron binnenin.

Eetbar met houten krukken | Stek Magazine

Een andere veel geziene trend in keukens is zwart als hoofdkleur. Is zwart het nieuwe wit? Misschien wel en ook hier kun je het weer zo gek maken als je wilt: van zwarte keukenkastje, een zwarte eettafel tot zwarte trendy lampen. Doordat er zoveel verschillende hanglampen zijn in diverse woonstijlen kun je altijd wel een lamp vinden die bij jouw interieur past. Ga je voor een kroonluchter, een klassieke plafondlamp of kies je voor een eyecatcher boven de eettafel?

Groepje lampen aan houten balk | Stek Magazine

Bepaal de mate van het licht

Zoals net al gezegd heeft een eetkamertafel veel functies. Zit jij met je zoon of dochter aan tafel om huiswerk te maken? Dan wil je graag voldoende licht, terwijl tijdens een etentje met vrienden het licht gedempt mag zijn. Een handige oplossing daarvoor is het kiezen van een lamp met dimmer, zo kun jij zelf de sfeer aan tafel regelen. Een andere slimme oplossing waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel licht jij krijgt is te kiezen voor een hanglamp die je in hoogte kunt verstellen. Dat is ook handig als je later weer eens van interieur wilt wisselen of de eettafel wilt verplaatsen. Je kan dus een lamp boven de eettafel al kanten op.

Rieten hanglampen | Stek Magazine

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.