Stek Woon & Lifestyle Magazine
lampenkappen voor hanglampen kopen

3 redenen om voor een industriële lamp te kiezen

Heb je de verlichting in jouw woning nog nooit vervangen Dan is het goed mogelijk dat de lampen inmiddels enigszins ouderwets zijn. Ga in dat geval op zoek naar nieuwe. Als je al voorzichtig gekeken hebt naar nieuwe lampen, ben je ongetwijfeld ook industriële lampen tegengekomen. Twijfel je of deze lampen iets voor jou zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 redenen op een rijtje om voor industriële lampen te kiezen.

Verlichting | Hanglampen | Stek Magazine

1. Stoere uitstraling

Niet iedereen weet wat een industriële lamp is. Als je de laatste tijd al hebt gekeken naar nieuwe lampen, is de kans groot datje een industriële lamp tegen bent gekomen. Nu ben je vast en zeker benieuwd hoe je zo’n lamp herkent. Hiervoor kun je het beste naar de materialen kijken die gebruikt zijn bij het produceren van de lamp. Bij de productie van deze lampen worden doorgaans namelijk stoere en robuuste materialen gebruikt. Een stalen lamp scharen we bijvoorbeeld onder de industriële stijl, maar dat geldt ook voor een houten lamp.

2. Functioneel en sfeervol

Sommige mensen zijn direct overtuigd van industriële lampen vanwege hun stoere en robuuste uitstraling. Toch is lang niet iedereen direct verkocht. Gelukkig koop je deze lampen niet alleen vanwege hun uitstraling. Industriële lampen zijn namelijk ook functioneel en sfeervol. Hang je bijvoorbeeld een industriële hanglamp op? Dan wordt de ruimte waarin deze lamp hangt goed verlicht. Dit is vooral prettig als het buiten donker is, want hierdoor zie je wat je doet.

Industriële lamp interieurWil je het sfeergehalte in jouw woning verhogen? Dan bieden industriële lampen eveneens uitkomst. Ze mogen er dan robuust uitzien, maar het merendeel van deze lampen is voorzien van een lamp met een lage lichtintensiteit. Hierdoor straalt een industriële lamp een warm en zacht licht uit. De sfeer in een ruimte wordt op deze manier een stuk fijner dan wanneer je een felle plafondlamp aan zet. Bijkomend voordeel is dat je veel industriële lampen kunt dimmen. Als een lamp over een dimfunctie beschikt, regel je zelf de lichtintensiteit. Op deze manier zorg je altijd voor de juiste hoeveelheid licht in een ruimte. 

3. Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten

De industriële stijl is de laatste jaren alsmaar populairder geworden. Vandaar dat meer en meer mensen hun woning inrichten volgens deze stijl. Mede hierdoor is het aanbod industriële lampen de laatste jaren ook alleen maar gegroeid. Dit maakt dat deze lampen vandaag de dag verkrijgbaar zijn in allerlei soorten en maten. Hierdoor is er voor ieder interieur wel een geschikte industriële hanglamp te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een hanglamp kopen in de industriële stijl, maar ook voor een industriële tafellamp, plafondlamp of wandlamp kiezen. Door het grote aanbod moet het wel heel raar lopen wil je geen geschikte industriële lamp vinden.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.