Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine | Voordelen van LED verlichting

Voordelen van LED verlichting

Geen interieur is compleet zonder sfeervolle verlichting. De keuze aan hanglampen, tafellampen en sta lampen is ontzettend groot. Begin daarom met het belangrijkste element van verlichting. Niet het armatuur maar de lichtbron zelf. De voordelen van LED verlichting zijn namelijk groot. We zetten ze voor je op een rijtje.

Besparen met LED verlichting

Het besparen op onze energierekening is een hot topic op dit moment. En dat is wellicht ook meteen het grootste voordeel van LED verlichting. Deze lichtbron heeft namelijk een heel lange levensduur. Tot zelfs wel 35 keer langer dan een gloeilamp. De aanschafprijs is wellicht hoger maar dat betaalt zich snel terug doordat LED veel langer meegaat. Daarbij is het energiebesparend. Wist je dat LED verlichting tot wel 90% minder energie kost dan gloei- en halogeenlampen? Het bespaart dus je portemonnee maar is ook duurzaam en dus ook nog milieu-besparend.

Industriële lamp

Mooie lampen en sfeer

Naast besparende eigenschappen zijn er nog meer voordelen van LED verlichting. Welke woonstijl je ook mooi vindt, er is een ruime keuze in lampen. Van modern landelijk, van industrieel tot Scandinavisch. Met verlichting kun je namelijk juist jouw woonstijl benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan industriële hanglampen boven de eettafel of strakke spots om een mooi kunstwerk uit te lichten. Al deze populaire lampen zijn ook verkrijgbaar met LED verlichting. Ook voor de sfeer in huis zijn er voordelen van LED verlichting. Zo kun je ze desgewenst dimmen tot een gezellige sfeerverlichting. Ook de keuze in kleuren helpt om de juiste ambiance te creëren. Zo kun je kiezen uit verschillende tinten wit of zelfs desgewenst een andere kleur.

voordelen van led verlichting

LED verlichting voor buiten

Goede verlichting is ook belangrijk voor in de tuin. Vaak wil je deze lang laten branden dus ook daar zijn er voordelen van LED verlichting. Denk bijvoorbeeld aan functioneel licht voor buiten zoals bij je voor- en achterdeur. Of om een looppad goed te verlichten zodat je ook in het donker makkelijk je weg vindt naar bijvoorbeeld een schuur. Voor verlichting in de schuur kun je ook denken aan LED strips. Een ideale manier om snel en eenvoudig verlichting aan te brengen buiten. Ook handig bij je fietsen. Kortom, de voordelen van LED verlichting zijn voor zowel buiten als binnen groot en je vindt altijd een passende en sfeervolle oplossing.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.