Stek Woon & Lifestyle Magazine

Column Sabine: Groene vingers kun je kweken

Op mijn blog en Instagramaccount post ik veel over planten in huis. Regelmatig krijg ik reacties van mensen die jaloers zijn op mijn groene vingers. Leuk om te horen, maar ik denk niet dat groene vingers aangeboren zijn.

Groene vingers

Ik neem je even mee naar mijn groene skills van nog geen drie jaar geleden. Ik was ervan overtuigd geen enkele plant in leven te kunnen houden en besteedde absoluut geen aandacht aan mijn planten – als ik ze überhaupt al in huis had. Geen groene vingers was het ultieme excuus om elke plant van een snelle dood te voorzien.

Groene vingers kun je kweken | Stek Magazine | Planten in huis

Toen ik actief werd op Instagram, zag ik opeens allerlei mooie planten in huizen van andere Instagrammers voorbij komen. En werd ik steeds enthousiaster over het fenomeen urban jungle. De Pilea, oftewel de pannenkoekenplant, werd ongekend populair op Instagram en ik besloot dit leuke plantje ook een kans te geven. Vol overgave stortte ik me op de verzorging van mijn nieuwe groene vriend en ik las op blogs hoe je hem zelfs kon stekken.

Toen het me voor het eerst lukte om een plant te vermeerderen in plaats van hem van het leven te beroven, was een nieuwe passie geboren. Een tripje naar het tuincentrum werd mijn favoriete nieuwe uitje en inmiddels staan er tientallen planten door ons huis verspreid. Ik schrijf blogs over de verzorging ervan, beantwoord plantenvragen van mijn volgers en adopteer zelfs zielige planten om ze een tweede leven te gunnen.

Wil je ook van plantenbeul in plantenkenner veranderen? Geef je planten dan de aandacht die ze verdienen. Verdiep je in de behoeften van je urban jungle en geniet van de resultaten van je inspanningen. Ze zeggen niet voor niets “alles wat je aandacht geeft, groeit”. Ook groene vingers kun je kweken.

Liefs, Sabine

Over Sabine

Mijn naam is Sabine, ik ben 30 jaar en op StyledbySabine.com komen drie grote passies van mij samen: interieurstyling, fotografie en schrijven. Als interieurstylist help ik mijn klanten met het inrichten van hun woning op zo’n manier dat hun interieur hun persoonlijkheid reflecteert.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.