Stek Woon & Lifestyle Magazine

5 x kalmerende planten voor de slaapkamer

Of je nu snel in slaap valt of een tekort aan slaap hebt, planten voor de slaapkamer helpen! Natuurlijk is een goede nachtrust van veel afhankelijk maar wist je dat kamerplanten ook een heel positief effect kunnen hebben? Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit, minder stress, een boost voor je stemming, voorkomen van verkoudheid en een betere slaap. In ieder geval staan ze leuk en is het proberen waard! We zetten er 5 voor je op een rijtje.

 

planten voor de slaapkamer

Aloë vera

Aloe Vera kennen we natuurlijk van de verzachtende werking in vele cremes en de gezonde bestanddelen in Aloë Vera drankjes. De plant heeft veel voordelen voor je gezondheid en is makkelijk te onderhouden. Deze plant geeft ’s nachts zuurstof af en dat is fijn om in je slaapkamer te hebben, want het helpt tegen slapeloosheid en een betere en diepere slaap. Aloe vera heeft als bijnaam ‘de onsterfelijke plant’ dus zelfs voor mensen zonder groene vingers is er geen excuus!

Bestel deze leuke mix van Aloë planten in deze leuke natuurlijke hangers

Ogreen Kokodama | € 32,95
Bestel

 

planten voor de slaapkamer

Klimop planten voor de slaapkamer

Voor een goede luchtzuivering heb je geen exotische planten nodig. De klimop is zelfs door de NASA Schone Lucht studie verkozen tot de meest luchtzuiverende plant. Hij filtert allergenen uit de lucht en is daardoor ook heel fijn voor mensen met astma. Ook deze topper is super makkelijk te onderhouden. Het is een echte klimmer, dus hiermee maak je van je slaapkamer een ware oase!

 

planten voor de slaapkamer

Gouden pothos

De gouden pothos staat ook op de hierboven genoemde NASA-lijst en staat bekend om zijn krachtige luchtzuiverende werking. Ook deze heeft maar weinig verzorging nodig en doet het prima in een wat koudere of donkere omgeving. Dus zeer geschikt voor een slaapkamer!

 

planten voor de slaapkamer

Sansevieria

Nog eentje waar je weinig omkijken naar hebt is de Sansevieria. Ook deze klassieke kamerplant heeft de afgelopen jaren een come-back gemaakt en is super populair. Verkrijgbaar in de groen-gele variant of in de geheel groene soort. Buiten decoratief en hip beweren onderzoekers dat ze hoofdpijn verminderen, zorgen voor een betere slaap en een productieve dag als je weer opstaat. Het proberen waard en anders heb je in ieder geval een hippe plant erbij.

Ogreen Sansevieria | € 49,95
Bestel

 

planten voor de slaapkamer

Lavendel

Van lavendel weten we allemaal dat het rustgevend werkt. Het schijnt zelfs zo te zijn dan baby’tjes beter slapen van de geur van lavendel. Nu is het natuurlijk wel echt een buitenplant dus zet deze op een zonnige plek op balkon of terras en droog de lavendel om binnen in de slaapkamer te gebruiken.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.