Stek Woon & Lifestyle Magazine

Column: ‘Green living’ over de grens

Van mini indoor-tuintjes tot planten die een heel huis in beslag nemen: de urban jungle-trend houdt aan. Zelf hoef ik niet per se een jungle in huis – ik wil ook nog ergens kunnen zitten en slapen – maar ik ben wel aangestoken door het groene virus. Nepplanten komen er niet meer in, mijn vingers worden groener en ik voel me als een trotse moeder wanneer ik nieuwe blaadjes spot.

Zodra onze verhuisplannen naar Londen concreet werden, stond ik voor wat uitdagingen. Eén: het vinden van een stylish verantwoord huis. Geloof me… niet makkelijk in Engeland. Daarna kwam uitdaging nummer twee. Het verhuizen van mijn groene trots. Mijn baby’s waaraan ik zoveel aandacht had besteed, kon ik natuurlijk niet achterlaten.

Op een aantal adoptiekindjes na werd mijn jungle snel in Londen bezorgd. Gespannen opende ik de dozen om te kijken of ze zich staande hadden gehouden. Tegen beter weten in, want vrieskou en twee dagen in het donker doen planten weinig goeds. De eerste dagen redde ik wat er te redden viel, maar met pijn in mijn hart moest ik toch afscheid nemen van ongeveer de helft van mijn verzameling. Bepaald geen geslaagde verhuispoging dus.

Mijn missie voor de komende tijd? Op jacht naar nieuwe planten, kijken of ik hier wat moois kan scoren. Ik moet en zal mijn collectie weer compleet maken en nieuwe groene vriendjes voor de survivors vinden. No matter what.

Hedwig

Column - Hedwig

Over Hedwig

Ik ben Hedwig, tekstschrijver en blogger. Op festiv.nl schrijf ik over alles wat mij bezighoudt. Van interieur, mom talk en toffe hotspots tot hersenspinsels van een dertiger. Ook geef ik een kijkje in ons huis en leven in Londen, de stad waar we sinds kort wonen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.