Stek Woon & Lifestyle Magazine

5 x Planten tegen muggen

Niets zo vervelend als die zoemende muggen in de slaapkamer. We kennen allemaal de sprays en crèmes zoals Deet en de stekkers met een flesje vloeistof eraan gekoppeld. Allemaal bedoeld om die irritante zoemers kwijt te raken. Maar wist je dat er planten tegen muggen zijn? We zetten er 5 voor je op een rijtje. Niks chemisch aan dus baat het niet…

#1 Citroengras

Dit klinkt als een heel logische. De meeste middeltjes tegen muggen ruiken ook naar citroen. Mensen houden ervan maar muggen vliegen ervan weg. Als je ter experiment niet meteen een plantje wil kopen, neem dan wat vers citroengras mee. Gewoon verkrijgbaar bij veel supermarkten. Zet ze in een glazen potje of vaasje neer in het water en plaats in het zonnetje in je raamkozijn.

# 2 Rozemarijn

Houd je van verse kruiden in de keuken? Dan heb je vast wel zo’n lekker geurend Rozemarijn plantje op het aanrecht staan. Lekker in veel gerechten maar muggen houden helemaal niet van deze smaakmaker. Dus vooral eens even verplaatsen van de keuken naar de slaapkamer!

Planten tegen muggen | Kruidenplanten | Stek Magazine

#3 Munt

Ook zo’n lekkere kruid is munt. Het is de investering om een plantje aan te schaffen alleen al waard om in een karaf water te doen. Staat leuk en smaakt top. Nu komt de antimug tip: Neem wat blaadjes munt en wrijf je huid ermee in. In ieder geval ruik je lekker fris en alle blaadjes die over zijn kun je altijd nog in je zomerse cocktail verwerken.

#4 Tomatenblad

Je zou het niet zo 1, 2, 3 denken maar muggen houden niet van tomatenblad. Dit zijn dus ideale planten tegen muggen. Je hoeft overigens niet meteen een complete tomatenkas te verbouwen in je slaapkamer, een paar blaadjes op je nachtkastje schijnt al een goed effect te hebben.

# 5 Kattenkruid

Katten zijn er dol op maar muggen vinden dit kruid helemaal niks. Uit een wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat Kattenkruid zelfs 10 keer beter werkt tegen muggen dan Deet. Kattenkruid staat overigens ook heel leuk in de tuin. De plant lijkt een beetje op lavendel en heeft een mooie kleur maar is wel een woekeraar. Dus goed in de gaten houden of in potten plaatsen! Ben je kattenliefhebber en wil je muggen weren? Plet de blaadjes en smeer het sap op je huid. Je kunt Kattenkruidolie overigens ook online kopen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.