Stek Woon & Lifestyle Magazine
Makkelijke woonplant Scindapsus | Stek Magazine

Scindapsus: Makkelijke woonplant waar je alle kanten mee op kan!

Wij houden van een makkelijke woonplant die ook nog eens lekker groen is, mooi blad heeft en niet al te veel onderhoud nodig heeft. De Scindapsus maakt niet alleen je huis mooier met prachtig getekende groene bladeren, maar helpt meteen de lucht binnen wat schonen te maken. Ook erg leuk als hangplant.

Makkelijke woonplant Scindapsus | Stek Magazine

Hartvormige bladeren

Omhoog, omlaag – met Scindapsus kun je alle kanten op. Deze woonplant is makkelijk in de omgang en valt op door zijn prachtige hartvormige satijnachtige bladeren. Die zijn schitterend getekend met zilveren, lichtgroene, gele of witachtige vlekken of een gevlamd patroon. Je hebt er een trouwe huisgenoot aan: goed verzorgd kan dit woonwonder heel oud worden en toch mooi blijven. Jungalow Scindapsus hoort bij de Araceaefamilie en groeit in Zuidoost-Azië, Indonesië en op de Salomonseilanden: de tropen bij je thuis, dus.

Makkelijke woonplant Scindapsus | Stek Magazine

Voor wat hoort wat

Als je Scindapsus goed verzorgt, doet hij ook wat voor jou. Volgens de NASA Clean Air studie is Scindapsus een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren. Dat doet hij door middel van heel kleine huidmondjes op de bladeren. Die nemen koolstofdioxide op uit de lucht, zetten die om in energie om van te groeien en blazen weer zuurstof uit. Ook ademen de huidmondjes een beetje vocht uit, zodat de plant helpt te voorkomen dat de lucht in huis te droog wordt. In tropische regenwouden klimt Scindapsus bij voorkeur tegen bomen op, om dan van stengels te gaan hangen.

Makkelijke woonplant Scindapsus | Stek Magazine

Zo haal je alles uit je Scindapsus

Scindapsus staat graag licht, maar liever niet in de volle zon of op de tocht.
Ezelsbruggetje: hoe lichter het blad, hoe lichter de plant het liefst staat.
De grond mag een beetje vochtig zijn, maar liever geen wateroverlast.
Eens in de maand wat plantenvoeding maakt een power-groeier van Scindapsus.
Een rondje plantenspuit wordt zeer gewaardeerd.
Worden de ranken te lang, dan kunnen ze gewoon worden afgeknipt.

Leuk weetje: Scindapsus staat bekend als geluksplant die zijn eigenaar geld en fortuin helpt te krijgen.

Makkelijke woonplant Scindapsus | Stek Magazine

Makkelijke woonplant stylen

De vele verschijningsvormen van Scindapsus maken de plant erg geschikt voor huizen met weinig ruimte. Zo wikkelen de ranken zich om een stammetje als een slanke groene pilaar naar boven en kan hij als hangplant voor een hoop levendigheid op zekere hoogte zorgen. Omdat Scindapsus een onmiskenbare regenwouduitstraling heeft, staat hij het mooist in een natuurlijke basis: hout, leer, wat grover keramiek in aardetinten of hangpotten die van kokosnoten zijn gemaakt.

 

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.