Stek Woon & Lifestyle Magazine
Van Gogh collectie | Stek Magazine

Beddinghouse Van Gogh: Kunst op bed

Ben je dol op kunst? Dan is de nieuwe Beddinghouse Van Gogh collectie echt iets voor jou. Deze collectie is ontstaan door een unieke samenwerking tussen één van de meest gewaardeerde musea in de wereld, het Van Gogh Museum Amsterdam en Bedding House Geïnspireerd door de schilderijen van Vincent van Gogh heeft het designteam van Bedding House zeven luxe dekbedovertrekken en herkenbare decoratieve kussens ontworpen. Dat wordt heerlijk slapen onder deze weelderige bloemendesigns.

The painting comes to me as if in a dream – Vincent to Theo van Gogh, Arles, 25 september 1888

Dromen, passie en schoonheid

De nieuwe Beddinghouse Van Gogh collectie is dit najaar te koop. De dessins zijn gebaseerd op de bekende schilderijen van Van Gogh, die elk een verhaal van dromen, passie en schoonheid vertellen. Vanzelfsprekend past het kleurenpalet perfect bij aankomende mode- en interieurtrends. Alle dekbedovertrekken zijn gemaakt van 100% katoensatijn, wat comfort en een prachtige glans geeft.

We zijn erg blij met de Beddinghouse Van Gogh collectie. Het biedt een geweldige kans om een nieuw publiek buiten het museum te bereiken met de nalatenschap van Vincent en onze kunstcollectie – Adriaan Donszelmann, Managing Director Van Gogh Museum

Van Gogh Beddinghouse collectie

Tournesol Yellow

De Zonnebloemen van Van Gogh is wereldwijd een van zijn meest bekende werken. Een rijke symfonie van verschillende tinten geel, oranje en groen. Met deze serie decoratieve stillevens van zonnebloemen wilde Van Gogh indruk maken op zijn vriend Paul Gauguin. Met groot fanatisme begon Van Gogh aan de serie. Hij moest snel schilderen omdat de bloemen in een vaas snel verwelkten. Gauguin vond de schilderijen inderdaad zeer geslaagd en stelde dat de zonnebloem voor Van Gogh een karakteristiek handelsmerk was. In 1889 pakte Van Gogh het motief opnieuw op met het doek dat zich nu in het Van Gogh Museum bevindt. Een dekbed met zonnebloemen uit de Beddinghouse Van Gogh collectie geeft elke slaapkamer een zomers gevoel.

Dekbedden met bloemenprints | Stek Magazine

Wild Roses Green

Zo lieflijk en vredig als deze wilde rozen ogen, zo gespannen voelde Van Gogh zich indertijd. Hij had zich vrijwillig laten opnemen vanwege zijn slechte psychische gesteldheid. Hij hoopte rust te vinden. Zodra hij kon ging hij de tuin in om te schilderen of te tekenen. De tere bloemen schilderde Van Gogh heel natuurlijk. Maar bij de groene bladeren ging hij anders te werk. Hij maakte er egale tweedimensionale kleurvlakjes van, die hij met dikke blauwe contouren omlijnde. Een romantische aanvulling in de Beddinghouse Van Gogh collectie.

Beddinghouse Van Gogh collectie

Boulevard Grey

De Boulevard de Clichy is een van de grote straten in de Parijse kunstenaarsbuurt Montmartre. Van Gogh schilderde het kruispunt dat hij vaak passeerde. Rechts, net buiten beeld, begon de rue Lepic waar hij met zijn broer Theo woonde. In Parijs kwam Van Gogh in aanraking met de nieuwste kunst van zijn tijd, het impressionisme en het neo-impressionisme. Geleidelijk ging hij daardoor lichtere kleuren gebruiken. Ook experimenteerde hij met uiteenlopende schildertechnieken. Zijn schildertoets, met veel naast elkaar geplaatste streepjes verf, verraadt de invloed van deze kunststromingen.

Beddinghouse Van Gogh collectie

Gladioli Red

Van Gogh was nooit zuinig met verf geweest. Maar nadat hij in juni 1886 kennismaakte met de bloemstillevens van Adolphe Monticelli (1824-1886) ging hij een stapje verder. Deze Franse kunstenaar schilderde bonte boeketten met dikke verf en nadrukkelijke penseelstreken. In dit stilleven, kun je zien hoe robuust hij nu ook zelf de bloemen op het doek zette. De dikke verf en duidelijke penseelstreken zijn ook duidelijk op het dekbedovertrek te zien.

Kussencollectie Beddinghouse

Kussencollectie

Bijpassend bij het bedtextiel van Beddinghouse Van Gogh, zijn de taferelen van Van Gogh ook op verschillende kussens afgebeeld. Er zijn 7 kussens leverbaar: Sunflower, Paintbrush, Van Gogh, Bedroom en Coquelicot in het formaat 45×45 cm, en de kussens Countryside en Blossom in het formaat 30 x 50 cm. De kussens zijn vervaardigd uit verschillende hoogwaardige materialen zoals katoen, velvet, satijn en viscose en hebben allen een zeer fraaie en gedetailleerde afwerking.

Meer tips voor een mooie slaapkamer

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.