Stek Woon & Lifestyle Magazine
closeup

5x leuke raamdecoratie ideeën voor in de slaapkamer

Het voorjaar staat voor de deur; we moeten nog een maand geduldig wachten tot de bloemetjes uit de grond schieten en de zon zich wat vaker laat zien. Het voorjaar in huis betekent ook dat we toe zijn aan een frisse wind. De voorjaarsschoonmaak staat gepland en ondertussen zwijmel je weg bij de nieuwste interieurtrends om je woning lente-proof te maken. Laat die frisse wind dit jaar eens door de slaapkamer gaan en neem de raamdecoratie onder de loep Het wordt immers steeds langer licht. Wij geven je vijf tips om jouw slaapkamer lente-proof te maken door middel van raamdecoratie!

Raamdecoratie ideeën slaapkamer | Stek Magazine

#1 Volledige verduistering met rolgordijnen

Waar de één in een niet verduisterde slaapkamer met gemak doorslaapt tot een uur of 10, ligt de ander klaarwakker zodra het eerste zonnestraaltje de slaapkamer rijkt. Hoe je dit gemakkelijk kunt oplossen? Kies voor verduisterende rolgordijnen met een zijgeleidingsprofiel. Met dit systeem kan er geen licht naar binnen schijnen dankzij de zijgeleiders. Heb je kunststof kozijnen of draai-kiepramen in jouw slaapkamer? Kies dan voor een rolgordijn in een mini cassette. Deze plak je op het kozijn/raam, waardoor je een raam altijd kunt openen en sluiten zonder dat de rolgordijnen in de weg zitten. Zo is de slaapkamer goed verduisterd en met keus uit talloze kleuren heb je binnen no-time trendy en functionele raamdecoratie in handen.

Raamdecoratie ideeën

#2 Verduistering en zonwering in één met dubbele plissés

Dubbele plisségordijnen geven sfeer aan een ruimte, mede dankzij het harmonica effect. Dubbele plissés zijn zo ontworpen dat de stof zich als een harmonica opvouwt en dat de honingraatstof een isolerend effect heeft. Wanneer je kiest voor een verduisterende stof met witte achterkant heb je verduistering en zonwering in één. Op deze manier slaap je zonder moeite door tot de wekker gaat!

Houten jaloezieën

#3 Gemak met houten jaloezieën

Wil je een romantische, landelijke of bohemian sfeer creëren in de slaapkamer? Dan zijn houten jaloezieën het product om aan te schaffen. Met houten lamellen haal je écht een tijdloos en klassiek product in huis. Wanneer je kiest voor een mooie houtsoort valt er automatisch een rust over de slaapkamer dankzij het gebruik van natuurlijke materialen. Wil je daarnaast meer gemak in de slaapkamer? Kies voor elektrische bediening en kantel zelf eenvoudig de lamellen vanuit je bed. Zo bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy.

#4 Industriële sferen door aluminium jaloezieën

Ben jij één van de geluksvogels waarvoor zonlicht in de slaapkamer geen probleem is en vind jij het juist heerlijk om wakker te worden met zonnestralen op je gezicht? Dan gaat er een extra sfeervolle wereld voor je open en geef je jouw slaapkamer een stoere touch met aluminium jaloezieën. Aluminium jaloezieën bieden zowel privacy al lichtinval. Daarnaast geven ze sfeer aan iedere interieurstijl. Wil je van jouw aluminium jaloezieën een eyecatcher maken? Kies dan eens voor een andere kleur dan zwart, bijvoorbeeld een zachte aardetint of trendy donkergroene kleur. Met wat mooie accessoires stijl je jouw slaapkamer helemaal af.

#5 Aankleding door middel van gordijnen

Heb jij de gewenste raamdecoratie al in de slaapkamer? Combineer deze dan met luxe ogende gordijnen. Voor gordijnen is er een walhalla aan mooie patronen, kleuren en luxe stoffen. Bestaat jouw slaapkamer uit een nude kleurenpallet? Kies dan met de gordijnen juist voor een opvallende kleur, stof of print. Er is keuze genoeg om jouw slaapkamer net dat randje te geven dat het nog nodig heeft!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.