Stek Woon & Lifestyle Magazine
Tuinkamer inrichten

Manieren om je tuinkamer in te delen

Dé tuintrend die in 2021 haar intrede maakte en sindsdien niet meer weg te denken is uit de meeste Nederlandse tuinen: de tuinkamer. Na de veranda en de overkapping is de tuinkamer de ideale oplossing om buiten naar binnen te halen. Want met een tuinkamer kun je het hele jaar door van buiten genieten. Hieronder leggen we uit wat een tuinkamer is en welke manieren je kunt gebruiken om jouw tuinkamer in te delen.

Tuinkamer of overkapping | Stek Magazine

Een tuinkamer, wat is dat?

Een fout die vaak wordt gemaakt, is dat de tuinkamer veel wordt verward met een serre. Toch zijn dit twee verschillende type ruimtes. Bij een serre creëer je een geïsoleerde ruimte door je woning te verlengen, terwijl een tuinkamer vaak niet geïsoleerd is. Deze tuinkamers zijn niet geïsoleerd, omdat de locatie in de tuin zelf bepaald kan worden. Sommige mensen kiezen ervoor hun tuinkamer tegen het huis aan te plaatsen, maar je kunt hem ook aan het uiteinde van je tuin neerzetten. Het materiaal waarvan een tuinkamer wordt gemaakt, is heel verschillend. Populaire materialen zijn metaal, hout en glas.

Een extra leefruimte

Door te kiezen voor een tuinkamer creëer je een extra leefruimte. Deze leefruimte kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Heb je een gezinnetje met jonge kinderen? Dan is het leuk om van de tuinkamer een plek te maken voor het hele gezin, met een speelhoek voor de kinderen. Zoek je juist een plekje waar je jezelf kan terugtrekken? Richt je tuinkamer dan in als loungeruimte met een comfortabele bank of zelfs een daybed. Ideaal voor een powernap om jezelf op te laden! Breidt je loungeplek uit met een zithoek om lekker lang te tafelen en borrelen. Voor veel mensen is een tuinkamer ook een ideale thuiswerkplek. Je bevindt je namelijk in een inspirerende, rustige omgeving met veel daglicht. Dit daglicht en de afgesloten ruimte zorgen ervoor dat je productiever te werk gaat.

Tuinkamer indelen | Stek Magazine

Consistentie is key

Dit is misschien nog wel het leukste onderdeel van het aanschaffen van een tuinkamer, namelijk: de inrichting. De inrichting is bepalend voor de sfeer die de ruimte aan je tuin en woning geeft. Een belangrijke tip: zorg ervoor dat je een geheel creëert door de stijl van je woning door te trekken in de tuinkamer.
Zoek jij nét dat beetje extra leefruimte waar je het hele jaar door kunt genieten van de buitenlucht? Neem dan eens een kijkje op Fonteyn.nl. Hier vindt je een groot assortiment aan tuininterieur. Voor de invulling van het tuinhuis hebben wij al een aantal handige tips gegeven, dus dat komt zeker goed!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.