Stek Woon & Lifestyle Magazine
Houten keuken | Stek Magazine

4 tips voor het vinden van het juiste keukenblad

Ben je van plan om je keuken te renoveren of een nieuwe keuken te bouwen? Dan is het kiezen van een keukenblad een belangrijk onderdeel van het proces. Het juiste keukenblad kan zorgen voor een mooie uitstraling van je keuken en meer functionaliteit bieden. In dit artikel delen we graag 5 tips voor het vinden van het perfecte keukenblad!

vinden keukenblad tips Marquardt kuchen

#1 Bepaal het materiaal dat je wilt gebruiken

Er zijn veel verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, zoals een keramisch keukenblad, graniet, marmer en composiet. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het is daarom belangrijk om te weten welk materiaal bij jouw budget past en wat je prioriteiten zijn, zoals duurzaamheid, hittebestendigheid, onderhoudsgemak en stijl. Zoek naar materialen die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn, en tegelijkertijd aansluiten bij de stijl van de keuken die je wilt creëren.

vinden keukenblad tips Marquardt kuchen

#2 De kleur en afwerking

De kleur van het keukenblad kan een groot verschil maken in de uitstraling van de keuken. Kies een kleur die past bij de rest van je kleurenschema of ga voor een contrasterende kleur om juist een statement te maken. Denk ook aan de afwerking van het blad, zoals een gepolijste of matte uitstraling. Een gepolijst blad heeft een gladde en glanzende afwerking, terwijl een matte afwerking meer textuur geeft.

vinden keukenblad tips Marquardt kuchen

#3 Meet de ruimte op

Ben jij helemaal in de wolken van dat prachtige keukenblad marmerlook dat je online hebt gezien? Voordat je het aanschaft, is het cruciaal dat je eerst de ruimte waar het blad komt te liggen goed opmeet. Neem de tijd om de ontlastingsranden, spoelbakken, kranen en andere apparaten die op het blad worden geplaatst mee te nemen in je metingen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en voorkom je dat je een te groot of te klein keukenblad koopt en daarachter komt wanneer je wilt beginnen met installeren. 

vinden keukenblad tips Marquardt kuchen

#4 Vergelijk prijzen

Als je het materiaal en de afwerking hebt bepaald en de ruimte hebt opgemeten, kun je beginnen met het vergelijken van prijzen. Houd er rekening mee dat sommige materialen duurder zijn dan andere en dat extra functies (zoals geïntegreerde spatborden en geïntegreerde kranen) de prijs ook kunnen beïnvloeden. Vergelijk de prijzen van verschillende leveranciers voordat je een keuze maakt.

Weet je wat een keuken écht kan doen opvrolijken? Een keukenblad! Met deze 4 tips wordt het zoeken naar dat ene keukenblad dat bij jouw stijl en behoeften past, een stuk makkelijker. Neem de tijd om het materiaal en de afwerking te kiezen die bij jou passen. Meet de ruimte zorgvuldig op en vergelijk prijzen goed. Met het juiste keukenblad, heb je niet alleen jarenlang kookplezier, maar fleur je de keuken ook nog eens helemaal op!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.