Stek Woon & Lifestyle Magazine
cadeautjes

Zelf kerstdecoratie maken: super simpel!

De leukste dingen voor de kerst maak je zelf. Veel heb je er niet voor nodig. Het meeste heb je al in huis of haal je uit de natuur. We laten je een paar voorbeelden zien voor zelf kerstdecoratie maken. Heel geschikt om samen met de kids te doen want het is heel simpel. Veel plezier!

Zelf kerstdecoratie maken #1: Kerstservies

Je eigen kerstservies maken; hoe leuk is dat. Bovendien is het simpeler dan je denkt!

Dit heb je nodig:
– Porseleinstift of permanente marker
– Potlood
– (Oud) servies
– Oven

Zelf kerstdecoratie maken | Stek Magazine
Zelf kerstdecoratie maken | Stek Magazine

Zo maak je het:
Koop een porseleinstift (Pipoos) of neem een permanente marker. Misschien heb je nog een stapeltje oude porseleinen bordjes en schaaltjes in de kast staan. Was het servies van tevoren met zeepsop en laat het goed drogen. Bedenk een patroon of kies een sjabloon. Trek het sjabloon met de marker na op de borden. Tip: Oefen eventueel even op papier om handigheid te krijgen dan gaat het straks niet mis. Je kan ook de tekening eerst met potlood op het servies tekenen.

Laat de borden minimaal 4 uur drogen. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de borden er 90 minuten naast elkaar in. De afbeelding is nu watervast zodat je ze na het eten gewoon kan afwassen.

Zelf kerstdecoratie maken #2: Kerstster

Je hebt nodig:
– Takken uit het bos
– Snoeischaar
– Touw
– Schaar

Zo maak je het:
Verzamel 6 rechte takken die ongeveer dezelfde dikte hebben. Kies voor de grote ster 120 cm. De kleine ster voor op de deur of voor het raam is gemaakt van takken van 60 cm. Neem drie takken en leg ze in een gelijkzijdige driehoek. De toppen van de takken kruizen elkaar. Bind de kruisingen vast met touw, zoals op de afbeeldingen te zien is. Herhaal dit met de 3 andere takken. Leg de 2 driehoeken kruislings op elkaar en bind de kruispunten ook hier op dezelfde manier vast. Voila! Je ster is klaar. Leuk voor aan de muur, je deur of gewoon, buiten tegen de gevel.

Zelf kerstdecoratie maken #3: Pakjes

Bij kerst horen pakjes. Maak sfeer door ze nóg mooier in te pakken zodat ze stralen onder de kerstboom.

Je hebt nodig:
– Pakpapier en plakband
– Potlood
– Schaar
– Touw
– Lijm

Zo maak je het:
Pak de cadeautjes in. Voor de slinger: Vouw een vel papier dubbel. Knip dubbele driehoekjes uit (wit) papier. Vouw de driehoekjes om een stuk touw, plak ze aan de binnenzijde tegen elkaar. Schrijf de naam van de ontvanger op de slinger. Bind het touw met de minislinger rond het cadeau. Voor de ster: Knip een sjabloon van een ster uit stevig karton. Trek hem na, zo vaak je wil, op stukken karton. Knip ze uit. Omwikkel het cadeau met touw en knoop aan de achterzijde vast. Schuif de kartonnen ster met naam achter de binding. Klaar is jouw prachtige pakje!

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.