Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken:Aantafelmet&#;Marjolein

Binnenkijken: Aan tafel met… Marjolein

Voor de zesde editie van Stek Woonmagazine interviewde ik Marjolein (28). Zij woont in een appartement in Harderwijk. Ik was natuurlijk weer heel benieuwd waar onze handgemaakte tafel terecht is gekomen.

Fotografie: Gieta Arendsen – B-Lovings

19

Marjolein, wat doe jij in het dagelijks leven?

“Ik heb een fulltime baan als jurist en ik houd mij bezig met bestuursrecht. Dat zijn zaken tussen de overheid en de burger. De meeste dagen ben ik op kantoor waar wij op flexplekken werken en als ik thuiskom, laat ik mijn werk los en geniet ik lekker van mijn huis.”

Lijn-M for Now tafel

22

Hoe lang woon jij al in dit ruime appartement? En ben je nu klaar met inrichten?

“Ik heb het appartement vanaf mei vorig jaar. Ik ben nog niet helemaal klaar; de gordijnen moeten nog. En de werkkamer en slaapkamer zijn nog niet af. Verder ben ik op mijn hanglamp na klaar met de woonkamer. Die is helemaal naar mijn zin zo. Vanmorgen heb ik het schilderij nog opgehangen! Ik wist helemaal niet dat ik kon boren, goed hè? Het schilderij past precies bij mijn kussens en het heeft een gloedje metallic eroverheen dus als de zon erop staat krijgt het weer allemaal andere kleuren. Echt fantastisch! Ik heb er een poosje over gedaan alles met mooie stukken in te richten. Ik had eerst alles van Ikea. Dat heb ik nu doorgeschoven naar mijn broertje. Een vriendin van mij zei dat ik nu een volwassen huis heb!”

2

Ik zie wat buitenlandse invloeden, reis je veel?

“Nou, ik hoop nog wel heel veel te gaan zien! Er komt steeds wel weer wat tussen waardoor het budget het niet toelaat. De foto’s van de monniken komen van mijn reis naar Thailand. De warme kleuren van de foto’s zijn ook een beetje een basis voor mijn interieur geweest. Voor Thailand ben ik naar Marokko geweest. Marokko was toen ook nog wat minder populair, dat was echt heel gaaf. Het land heeft heel veel Portugese en Franse invloeden, het heeft skipistes, woestijn, echt heel veelzijdig!”

17

Jij hebt gekozen voor een tafel uit robuuste wagondelen met een modern wit onderstel, toch weer even anders. Waarom?

“Omdat ik wit in mijn huis wilde hebben en de combinatie van het strakke witte bij het oude hout gewoon heel erg mooi vind. Ik houd gewoon van wit! Ik doe het graag even anders, net als in de rest van mijn huis eigenlijk.”

Lijn-M for Now tafel

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Strak, gecombineerd met warme houten robuuste spullen en kleur! En ik doe het graag even anders want ik vind dat ieder interieur eigen moet zijn! Jammer dat mijn lamp er nog niet hangt, dat is ook echt een typische ‘ik doe het net even anders’. Het is de hanglamp Melange van Leitmotiv. Een spierwitte met allemaal verschillende strakke kapjes.”

Wat is je favoriete plekje hier in huis?

“De bank! Ik zit altijd op de bank. De kussentjes liggen wel altijd zo netjes hoor. Als ik erin zit mag ik er een rommeltje van maken en voordat ik naar bed ga leg ik alles weer goed.”

8

Als laatste, je allerleukste item?

“Dan zeg ik natuurlijk de tafel, maar dat mag niet van jou. Dus dan zeg ik de houten kisten. Die heb ik van een paar van mijn beste vriendinnen gekregen als housewarmingcadeau. Ze komen van de kringloopwinkel, het zijn oude vrachtkisten van boten. Eentje vanuit Oeganda. Er zat ook nog een sticker op dat ze naar de haven van Rotterdam zijn verzonden. Met de styling erbij passen ze perfect in mijn woonkamer. Verder vind ik mijn sticky lampjes van Droog heel leuk. Veel mensen gebruiken deze als nachtlampjes, maar ik vond het dan weer leuk ze boven de bank je hangen. Net weer even anders!”

1

Voor meer informatie over handgemaakte tafels kijk je op LijnM Je vindt de tafels en andere leuke woonitems van LijnM ook in Loods 5 in Amersfoort.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.