Stek Woon & Lifestyle Magazine

Zo simpel is het; energie besparen in de woonkamer

Meer geld over houden door een aantal eenvoudige tips toe te passen? In de woonkamer kun je veel geld besparen op energie. UnitedConsumers zette 10 tips op een rij, waarmee je gemiddeld € 330,- kunt besparen per jaar. Vrijwel niemand heeft door dat deze kleine aanpassingen echt zoveel geld op kunnen leveren. En dat geld kun jij vast beter op een andere manier besteden.

Standaard één graad lager

Hoe hoog heb jij de verwarming altijd staan? Veel mensen zetten de verwarming standaard aan de hoge kant, maar hebben niet door dat dit wel tot € 100,- per jaar kost. Geld dat je beter uit kunt geven aan leukere dingen dan aan je energierekening. Trek daarom vaker een extra trui aan en gebruik een dekentje wanneer je op de bank zit. Hierdoor blijft de gevoelstemperatuur hetzelfde, een dekentje maakt het tevens knus en gezellig en je bespaart veel geld.

woonkamer Stek Magazine

Stand-by is niet uit

Hoeveel van jouw apparaten worden momenteel niet gebruikt, maar staan wel op stand-by? Al deze apparaten verbruiken in stand-by stand toch nog energie. Dit wordt ook wel sluipverbruik genoemd en kost een gemiddeld huishouden zo’n € 100,- per jaar te veel. Vooral de televisie is hierin de grootverbruiker. Zorg dus dat al je apparaten helemaal uit staan.

Gordijnen zijn hét isolatiemateriaal

In de woonkamer kun je bijna geen beter isolatiemateriaal hebben als gordijnen. Via de raam gaat er namelijk veel warmte verloren wanneer er geen gordijnen voor hangen. Sluit ’s avonds daarom altijd je gordijnen en je merkt snel dat de warmte meer in huis blijft hangen. Zorg er wel voor dat ze niet voor de radiator hangen. Je kunt het onderste deel van je gordijnen bijvoorbeeld op de radiator hangen.

Geef tocht geen kans

Tocht is ontzettend vervelend. Het zorgt niet alleen voor een koude luchtstroom in je woonkamer, maar het is ook niet goed voor je lichaam. De kou die binnenstroomt laat de temperatuur dalen, waardoor je de verwarming hoger moet zetten. Tocht kost dus geld. Ga daarom aan de slag met tochtstrips, waarmee je eenvoudig gaten en kieren dicht om tocht te voorkomen.

Deze bespaartips zijn eenvoudig en kosten niet veel moeite. Iedereen kan energie besparen, van jong tot oud. Heb je de smaak te pakken of wil je nog meer energie besparen? Bekijk dan alle 10 energie bespaartips

Stek Magazine woonkamer

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.