Stek Woon & Lifestyle Magazine
Zo haal je sfeer in huis met oude materialen

Zo haal je sfeer in huis met oude materialen

Heb je net verbouwd of woon je in een nieuwbouwhuis? Dan ontbreekt vaak nog de warme en huiselijke sfeer die je zo graag wilde. De nieuwe witte keuken is toch minder gezellig dan verwacht en de gladde, wit gestuukte muren tonen ongezellig. Met wat kleur, textuur en gebruikte meubels of materialen breng je gelukkig snel leven in de brouwerij.

Sfeer in huis wordt door verschillende elementen bepaald. Kleur, textuur, licht en je meubels zijn een aantal facetten die samen de uitstraling van je interieur bepalen. Kies je alleen voor gladde materialen, dan toont je huis minder gezellig dan wanneer je een combinatie maakt met reliëfs. Bijvoorbeeld met een vloerkleed, gordijnen of een stoffen bank. Ook gebruikte materialen geven je ruimtes direct meer warmte en levendigheid.

Zo haal je sfeer in huis met oude materialen

Een sfeervolle inbouwkast

Oude deuren zijn bij uitstek een manier om de nieuwbouwsfeer van je huis een andere twist te geven. Een hele simpele manier, ook nog. Deuren je overal vinden, in alle soorten en maten. Gebruik bijvoorbeeld een oude paneeldeur als schuifdeur voor een kast of wasruimte. Oude kastdeuren zijn geweldige sfeermakers om een ongebruikte hoek om te toveren in een aantrekkelijke (keuken)kast. Zo geef je een ongezellige witte wand een super-sfeer!

Een levendige keuken

Nieuwe keukens ogen vaak steriel. Heb je gekozen voor een strakke witte keuken en een gladde achterwand? Dan is de sfeer vaak ver te zoeken. Dit los je eenvoudig op door de keuken aan te kleden met gezellige details. Denk bijvoorbeeld aan een oude houten plank. Hang deze tegen de achterwand van je keukenblok en voilà, in één keer heb je een gezellige hoek. Groen, accessoires van hout of kleurrijke accenten brengen nog meer leven.

Een knus hoekje met oude kastjes

Kale hoeken in huis schreeuwen om aandacht. En nieuw kastje met een lamp of schilderij geeft niet altijd de gezelligheid die je wilt. Een simpele sfeermaker is een oud gebruikt kastje. Of meerdere, als je durft. Schilder ze in dezelfde aantrekkelijke kleur en hang ze tegen de wand. Geef de hoek sfeer met mooie persoonlijke accessoires en een gezellig lampje en tadaaaa: je hebt een hoek gecreëerd dat gezien mag worden.

Adresjes

Adressen voor gebruikte materialen en meubels zijn overal te vinden. Marktplaats en kringloopwinkels ken je natuurlijk al. Een echt topadres is Jan van IJken in Eemnes. Je vindt er een enorme voorraad materialen voor buiten en binnen. Tegels, vloeren, sanitair, oude klinkers; je kan het zo gek niet bedenken. Bij Leen van Velzen in Valkenburg (ZH)… idem. Ga gewoon eens langs om rond te neuzen. Je doet ongetwijfeld ideeën op.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.