Stek Woon & Lifestyle Magazine
Sfeer in huis met groen | Stek Magazine

Zo creëer je sfeer in huis

Ben je net verhuisd of woon je in een nieuwbouwhuis? Alles is precies zoals je het voor ogen had: strakke witte muren, een hoogglans witte keuken met prachtig zwart marmeren keukenblad. Om maar een voorbeeld te noemen. En toch mis je sfeer in huis. In dit artikel geven je een paar tips.

Sfeer in huis

Hoe jouw sfeer in huis bepaald wordt is afhankelijk van diverse elementen. Denk hierbij aan licht, je meubels, kleur en ook textuur. Heb je veel gladde materialen zoals bijvoorbeeld je vloer, de eettafel , glad gestuukte witte muren en een hoogglans televisiemeubel? Dan oogt het al snel minder gezellig. Door te combineren met reliëf en stof haal je sfeer in huis. Denk aan een mooi vloerkleed wat voor de nodige aankleding zorgt. Neem in plaats van lamellen mooie stoffen overgordijnen. Ook bankstellen met een mooie zachte stof geven warmte en contrast aan de overige strakke basis-elementen. Dan kan de bank uiteraard nog steeds heel modern zijn en strakke lijnen hebben maar met de combinatie van zachte materialen juist balans brengen.

Sfeer in huis | Stek Magazine

Accenten

Wanneer je een strak interieur hebt zoals bijvoorbeeld een heel moderne keuken, kan de sfeer ook ontbreken. Aan de andere kant heb je wel bewust gekozen voor deze uitstraling dus wil je subtiel te werk zijn. Met een paar kleine accenten kun je al de nodige finishing touch toevoegen waardoor jouw huis helemaal als thuis aanvoelt. Boven een strakke keuken toont de witte muur redelijk steriel. Wanneer je hier een kleine wandplank toevoegt creëer je net dat snufje sfeer. Kies voor je accenten juist een ander materiaal dan je al hebt. Met een paar kleine accessoires en lekker veel groen heb je een minuscule aanvulling maar wel het juiste effect: sfeer in huis.

Sfeer in huis met planten | Stek Magazine

Verlichting

Het lijkt heel logisch dat de juiste verlichting sfeer in huis creëert maar toch is het meestal het laatste wat aan bod komt bij het inrichten van een huis. Naast het effect van het licht, kun je ook met lampen de sfeer in huis bepalen. Ook hier geldt ga voor juist een ander materiaal dan alle basiselementen. Denk aan mooie glazen lampen. Heb je veel houten elementen? Maak dan een mooi contrast met een moderne lamp in betonlook, lampen van mooi mat staal of industriële lampen. Ook met verlichting kun je subtiele accenten aanbrengen die net dat tintje sfeer meebrengen. Voor meer inspiratie en sfeermakers in huis neem je een kijkje bij HACO

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.