Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kranen voor de keuken

Een waterval aan kranen

Of je nu plannen hebt om te verbouwen, een nieuwbouwhuis hebt gekocht of je keuken of badkamer een upgrade wil geven: mooie kranen horen erbij. De keuze voor kranen is ontzettend groot. Verschillende stijlen kranen, bedieningsmechanisme en soorten waterstralen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

 

Kranen in de keuken | Dornbracht

Kranen in verschillende stijlen

Een nieuwe kraan kan je keuken of badkamer een totaal nieuwe look geven. Kijk hierbij allereerst goed naar de vorm. Ga je voor modern en strak? Dan passen rechte lijnen mooi in dat plaatje. Voor een wat meer speelse uitstraling is bijvoorbeeld een rechte spoelbak in combinatie met een rondvormige kraan heel mooi. Ook het materiaal en de kleur hebben effect. Houd je van minimalistisch? Ga dan voor mat. Houd je luxe materialen en uitstraling? Ga dan voor bijvoorbeeld messing.

Kranen in de keuken

Kranen in de keuken

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar de kraan bevestigd kan worden en welke type kranen mogelijk zijn. Zo zijn er keukenmengkranen die aan de wand bevestigd worden maar ook vanuit het aanrecht is natuurlijk mogelijk. Naast mooi willen we natuurlijk ook vooral praktisch in de keuken. Neem bijvoorbeeld de Grohe keukenkraan collectie. Je vindt hier kranen die 360 graden kunnen draaien zodat je er gemakkelijk bij kan, ook met grote pannen. Gemakkelijk te bedienen is ook belangrijk. Als je dan met vieze deeghanden de kraan aan wil zetten en niet meteen alles schoon hoeft te maken. En natuurlijk de optie voor kokend water direct uit de kraan. Ook een fijne keuze is een filter meegebouwd in de kraan voor extra zuiver water.

Kranen voor de badkamer | Grohe

 

Kranen in de badkamer

Ook voor de badkamer is er eindeloos veel keuze aan kranen. In verschillende stijlen, vormen en kleuren. Kies afhankelijk van je stijl fonteinkranen die passen bij de wasbakken. Waar je ook op wil letten is het watergebruik. Aan de ene kant wil je natuurlijk graag een comfortabele straal maar aan de andere kant zijn we ook bewust bezig met het milieu en de hoeveelheid water die we weg laten stromen. Een mooi voorbeeld van een esthetisch mooie kraan die ook nog duurzaam is, is van hansgrohe. De Metris fonteinkraan van messing in de kleur chroom heeft een zogenaamd EcoSmart systeem. Waarbij je flink wat water bespaart ten opzichte van een ‘gewone’ kraan maar wel een fijne straal hebt. Mooi en verantwoord dus!

Kranen voor de badkamer

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.