Stek Woon & Lifestyle Magazine
opstalverzekering

Wat zijn de overeenkomsten tussen een inboedelverzekering en opstalverzekering?

Ben je op zoek naar een inboedelverzekering, of heb je toch een opstalverzekering nodig? Er zijn een groot aantal verzekeringen mogelijkheden voor jouw woning beschikbaar, maar ze werken allemaal op een andere manier. Zo is een inboedel verzekeren heel anders dan wanneer je voor een opstalverzekering kiest. De inboedelverzekering richt zich namelijk op al jouw persoonlijke eigendommen en zaken binnenshuis, terwijl de ander zich juist richt op de fysieke structuur van het huis. Desondanks zijn er ook een aantal overeenkomsten terug te vinden. Onderstaande informatie zet de overeenkomsten op een rij. 

Badkamer als spa inrichten | opstalverzekering

Bescherming tegen schade voor een maandelijks bedrag

Een van de grootste overeenkomsten is dat beide verzekeringen het huis beschermen tegen schade aan jouw eigendommen. De verzekering zorgt dat je in het geval van brand, wateroverlast of een inbraak de schade voor een groot deel vergoed krijgt. De vergoeding is voor het herstellen of vervangen van de beschadigde eigendommen. Hiervoor moet je wel een premie betalen. Bij beide verzekeringen ben je gebonden aan een maandelijks bedrag. De hoogte van het bedrag wordt bepaald door een groot aantal factoren, zoals de locatie, de waarde van de eigendommen, het soort dekking en het eigen risico. Een andere overeenkomst tussen de inboedel- en opstalverzekering Univé is dat er niet alleen een standaardpolis beschikbaar is, maar je ook kan kijken naar extra mogelijkheden. Met deze extra’s kan je net iets meer beschermen tegen de schade, zodat je het helemaal aanpast aan jouw wensen en behoeften. Denk bij de extra’s aan een dekking voor waardevolle sieraden of andere kostbare bezittingen.

Badkamer met zwarte accessoires | Stek Magazine

Het eigen risico vast te stellen

Door vooraf goed te kijken naar wat je allemaal hebt en wat van onschatbare waarde is, kan je de verzekering vinden die het beste bij je past en waar je jarenlang plezier van kan hebben. Het eigen risico is ook een overeenkomst die je bij zowel de inboedel- als opstalverzekering terug kan vinden. Het is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat je de vergoeding krijgt van de verzekeraar. Je kan de hoogte van het eigen risico bij veel verzekeringen zelf bepalen. Er is een minimum aan verbonden, maar daarna kan je het verhogen tot een bedrag dat je kan dragen. Jouw financiële situatie is wel een uitgangspunt voor het bepalen van een bedrag. Maar hoe hoger het bedrag, hoe lager jouw premie gaat zijn. 

opstalverzekering

De aansprakelijkheid regelen binnen verzekeringen

Een laatste overeenkomst waar je rekening mee kan houden bij beide woonverzekeringen is dat je ook een aansprakelijkheidsdekking af kan sluiten. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten die je krijgt als iemand gewond raakt door jouw eigendommen. De medische kosten en eventuele schadeclaims moeten immers ergens van betaald worden en de rekeningen lopen soms hoog op. Het is een optie waar je naar kan kijken voordat je de verzekeringen afsluit. Zo krijg je veel gemoedsrust en hoef je niet meer stil te staan bij de financiële gevolgen van zaken die buiten jouw macht liggen. Jouw gemoedsrust gaat omhoog.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.