Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine airco

Voordelen van een airco in huis

De Nederlandse zomers lijken steeds warmer te worden, we tikken soms wel de 37 graden aan. We zijn daarom steeds vaker op zoek naar verkoeling; niet alleen buitenshuis maar ook binnenshuis. In Nederland zie je steeds meer huishoudens met een airco. Overweeg jij nu ook om een airco te kopen? Zorg er dan wel voor dat je een goede airco in huis haalt. Het doel is natuurlijk dat deze goed verkoeld, maar er zijn meerdere dingen waar je op moet letten. Je leest de belangrijke punten hieronder.

airco in huis goedkoop

Koelen en verwarmen

Bij een airco denk je natuurlijk altijd aan verkoelen, maar een airco kan ook de ruimte verwarmen. Een airco is voorzien van een warmtepomp en dit is ook direct een zuinige manier van verwarmen in je huis. Je kunt met een airco dus de temperatuur continu koel of warm houden.

Ventilatie

Heb je last van condens op de ruiten of last van vochtproblemen in huis? Dan is een airco ook erg goed om de ventilatie te bevorderen. Door het gebruik van de airco heb je constant frisse lucht in je huis, zonder dat je een raam hoeft open te zetten. Vochtige lucht is niet alleen lelijk in je huis, maar ook erg slecht voor je gezondheid. Je kan je hierdoor onaangenaam voelen omdat je niet tijdig kan transpireren. Je lichaam kan dus niet afkoelen zoals het hoort. Een droge lucht met samen enkele graden minder warmte maken al een wereld van verschil op hetere dagen.

airco in huis goedkoop

Allergieën

Hoewel veel mensen dit niet weten, en denken dat een split airco installeren alleen nuttig is tijdens een hittegolf hebben dit wel mis. Een schoon airconditioning systeem zorgt voor een goede luchtvochtigheid. Hierdoor zal je je beter voelen, de luchtkwaliteit is een stuk beter. Het voorkomt ook het risico op uitdroging. Vooral bij mensen met een gevoelige huid of baby’s en ouderen. Door frisse lucht transpireer je minder snel en verlies je dus minder snel vocht. 

airco in huis

Efficiënt en duurzaam

Waarbij men vroeger nog altijd zei dat een airco niet duurzaam is, is dit tegenwoordig veranderd. De moderne airco’s gaan ook mee met de tijd en verduurzamen ook steeds vaker. Echter wordt er vaak gezegd dat de energiekosten hiervan mede omhoog gaan, ook dit is tegenwoordig niet meer waar. Moderne airco’s hebben een acceptabel energieverbruik en zijn voorzien van een zuinig energielabel. De Haier airco 3 5 kw heeft bijvoorbeeld de energielabel A++. De elektriciteitskosten zijn dus minimaal. Ook de aanschafkosten van een airco zijn tegenwoordig niet meer zo hoog als enkele jaren geleden. Je hebt al een goede, kwalitatieve airco voor slechts een paar honderd euro. Een airco gaat bovendien jaren mee en wanneer je eenmaal gewend bent aan deze verkoelende lucht, wil je dit nooit meer kwijt. Je zult merken dat je al snel niet meer zonder kunt.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.