Stek Woon & Lifestyle Magazine
Touch of green: lente in de badkamer

Touch of green: lente in de badkamer

Lente groen

Ook in de badkamer mag een ’touch of green’ voor het gevoel van lente in de badkamer. Scandinavische ontwerpster Gesa Hansen is bekend van designerlabel ‘The Hansen Family’ en won al diverse internationale designer-prijzen voor haar ‘New Scandinavian’ ontwerpen. Hansen liet zich inspireren door de verschillende jaargetijden in Parijs, de natuur en ‘la vie Parisienne’.

Gesa Hansen

Kleur kiezen in de badkamer

Gesa Hansen stelde een kleurenschema samen vanuit de tinten groen, geel, roze en blauw. Het resultaat is een compleet en vernieuwend kleurenpalet met maar liefst vijftien verschillende tinten variërend van mintgroen tot mosterdgeel, poederroze en mistblauw. “Ingetogen interieurkleuren zijn jarenlang heel populair geweest, maar de trend is echt aan het veranderen”, licht Hansen toe. “Kleur draagt in belangrijke mate bij aan hoe je je voelt. Het Artis Color kleurenpalet is in dat opzicht heel divers, je creëert er je persoonlijke badkamerbeleving mee.”

Villeroy Boch Lente

Sfeer in de badkamer

Niets fijner dan de lente. Met natuurlijke groentinten breng je de lente in je badkamer. Groen werkt opwekkend en straalt tegelijkertijd rust en geborgenheid uit – de ideale badkamerkleur voor een behaaglijke sfeer. Het zachte groen uit de pen van Gesa Hansens is geïnspireerd op de lente in Parijs. Zo herinnert MINT aan de zuilen van de Place de la Concorde en aan de traditionele verpakkingen van de befaamde Ladurée-macarons. Voor de tint SENCHA liet de ontwerpster zich inspireren door haar favoriete theesoort die ze graag op vrijdag in de Japanse theesalon Toraya nabij het Jardin des Tuileries drinkt.

Touch of green: lente in de badkamer

Kleuren & vormen

De Artis-wastafels in levendig groen geven de badkamer een natuurlijke ambiance. Rond, ovaal, vierkant of rechthoekig: je kunt kiezen uit vier heldere, subtiele vormen om de wastafel in harmonische groentinten perfect uit te laten komen. Het lichte MINT zorgt hierbij voor een opwekkende frisheid in de badkamer, terwijl de donkere groentinten SENCHA en CEDAR een rustige en evenwichtige uitstraling hebben.

Touch of green: lente in de badkamer

Groene baden

Laat kleur terugkomen op verschillende plaatsen. Kies een bijpassend bad bij de wastafel. De drie door Gesa Hansen gecreëerde groentinten zijn ook beschikbaar voor de badpanelen. Combineer diverse tinten groen voor een speels effect.

Voor meer informatie over Artis van Villeroy & Boch kijk je op villeroy-boch.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.