Stek Woon & Lifestyle Magazine

Studio Piet Boon: tegels en natuursteen anno nu

Eind vorig jaar presenteerde Studio Piet Boon een nieuwe tegelcollectie. Een steengoede serie tegels met een duidelijke signature van de bekende Nederlandse ontwerper. Van krijtwit tot houtskoolzwart, van heel klein tot heel groot en zelfs echt natuursteen.

Natuurlijke materialen en kleuren

Wanden en vloeren vormen de basis van ieder interieur en zijn daarom bepalend voor een groot deel van de sfeer. Een belangrijke keuze dus. Studio Piet Boon staat bekend om zijn voorliefde voor natuurlijke materialen en kleuren. Is dit de look die je zoekt voor jouw huis? Dan is deze nieuwe collectie tegels en natuursteen ongetwijfeld interessant.

Bijzondere details

Een ingetogen kleurenpalet, duurzame materialen met de functionele eigenschappen van keramiek en natuursteen. Met de nieuwe tegelcollectie voorziet Studio Piet Boon elk interieur van een karakteristieke uitstraling. De grote kracht achter de tegels zijn met name de bijzondere details. Daarom zijn de kenmerken van de basismaterialen herkenbaarder dan ooit. Zo tonen de wandtegels van handgedrukte klei een prachtig reliëf en diepgaande details.

Designed to last

De tijdloze collectie bestaat uit zes bijzondere tegelseries; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY, HUGE en STONES. Elke serie tegels heeft eigen specifieke eigenschappen wat materiaal, afwerking, kleurenpalet, formaat en textuur betreft. Zowel los als in combinatie met andere series toe te passen. Alle kleuren zijn rustig en laten zich makkelijk combineren tot een harmonieus geheel. Rustig maar toch altijd spannend.

Nieuwe tegels van Studio Piet Boon | Stek Magazine | Douglas & Jones
Nieuwe tegels van Studio Piet Boon | Stek Magazine | Douglas & Jones

1. CONCRETE

In de CONCRETE tile komt de passie voor beton tot uiting. Speciaal voor deze serie selecteerden de designers zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton weergeven. De tegels vertonen geen herhaling van patroon en zijn daardoor niet van echt te onderscheiden.

2. WAX

De WAX tile speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten, gesmolten was die zijn print heeft achtergelaten. De tegel is verkrijgbaar in drie kleuren en heeft dezelfde, olieachtige eigenschappen als echte was.

Nieuwe tegelselectie van Studio Piet Boon

3. TINY

De TINY tile is een mat mozaïek, vervaardigd op speciale netjes. Verkrijgbaar in krijtwit, houtskoolzwart en kan alleen worden gebruikt óf in combinatie met andere tegels.

4. HUGE

HUGE tile is een matte, witte wandtegel van groot formaat. Doordat de gelijkmatige afwerking vrijwel naadloos is, ontstaat rust in het interieur.

Nieuwe tegelselectie van Studio Piet Boon

5. STONES

De STONES-serie is een uitzonderlijk deel van de collectie. Het betreft een selectie van vijf rijke natuurstenen tegels variërend van marmer tot kalksteen en van licht tot donker. Bij gecombineerd toepassen wordt het unieke karakter van iedere natuursteen extra benadrukt.

6. SIGNATURE

Ook bijzonder is de SIGNATURE tile met zijn kenmerkende formaat. Studio Piet Boon past deze tegelmaat al meer dan dertig jaar toe in haar projecten. Deze rechthoekige ‘kleine broodjes’ zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy metal en een matte variant. Natuurlijk konden de elegante uitvoeringen in deze collectie niet ontbreken.

Nieuwe tegels van Studio Piet Boon | Stek Magazine | Douglas & Jones
Nieuwe tegels van Studio Piet Boon | Stek Magazine | Douglas & Jones
Meer informatie over Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones: douglasjones.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.