Stek Woon & Lifestyle Magazine

Studio Piet Boon: tegels en natuursteen anno nu

Eind vorig jaar presenteerde Studio Piet Boon een nieuwe tegelcollectie. Een steengoede serie met een duidelijke signature van de bekende Nederlandse ontwerper. Van krijtwit tot houtskoolzwart, van heel klein tot heel groot en zelfs echt natuursteen.

Natuurlijke materialen en kleuren

Wanden en vloeren vormen de basis van ieder interieur en zijn bepalend voor een groot deel van de uitstraling en sfeer. Een belangrijke keuze dus. Studio Piet Boon staat bekend om zijn voorliefde voor natuurlijke materialen en kleuren. Is dit de look die je zoekt voor jouw huis? Dan is deze nieuwe collectie ongetwijfeld interessant: tegels en natuursteen anno nu.

Bijzondere details

Een ingetogen kleurenpalet, duurzame materialen, de functionele eigenschappen van keramiek en natuursteen: met de nieuwe tegelcollectie – Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones – voorziet Studio Piet Boon elk interieur van een karakteristieke uitstraling. De grote kracht achter de tegelcollectie zijn met name de bijzondere details. De typische kenmerken van de basismaterialen zijn Herkenbaarder dan ooit. Zo tonen de wandtegels van handgedrukte klei een prachtig reliëf en diepgaande details.

Designed to last

De tijdloze collectie bestaat uit zes bijzondere tegelseries; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY, HUGE en STONES. Elke serie heeft eigen specifieke eigenschappen qua materiaal, afwerking, kleurenpalet, formaat en textuur. En kan zowel los als in combinatie met andere series worden toegepast. Alle kleuren zijn rustig en laten zich makkelijk laten combineren tot een harmonieus geheel. Rustig, maar toch altijd spannend.

Nieuwe tegelselectie van Studio Piet Boon
Nieuwe tegelselectie van Studio Piet Boon

1. CONCRETE

In de CONCRETE tile komt de passie voor beton tot uiting. Speciaal voor deze serie selecteerden de designers zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon en zijn daardoor niet van echt te onderscheiden.

2. WAX

De WAX tile speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten, gesmolten was die zijn imprint heeft achtergelaten. De tegel is verkrijgbaar in drie kleuren en heeft dezelfde, olieachtige eigenschappen als echte was.

Nieuwe tegelselectie van Studio Piet Boon

3. TINY

De TINY tile is een mat mozaïek, vervaar-digd op speciale netjes. De tegel is er in krijtwit en houtskoolzwart en kan prachtig alleen worden gebruikt óf in combinatie met andere tegels.

4. HUGE

De HUGE tile is een matte, witte wandtegel van groot formaat. Door de gelijkmatige afwerking – die vrijwel naadloos is – ontstaat rust in het interieur.

Nieuwe tegelselectie van Studio Piet Boon

5. STONES

De STONES-serie is een uitzonderlijk deel van de collectie, want dit betreft een selectie van vijf rijke natuurstenen tegels variërend van marmer tot kalksteen en van licht tot donker. Bij gecombineerde toepassen wordt het unieke karakter van iedere natuursteen extra benadrukt.

6. SIGNATURE

Bijzonder is de SIGNATURE tile met zijn kenmerkende formaat. Studio Piet Boon past deze tegelmaat al meer dan dertig jaar toe in haar projecten. De rechthoekige ‘kleine broodjes’ zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy metal en een matte variant. De elegante uitvoeringen konden in deze collectie natuurlijk niet ontbreken.

Nieuwe tegelselectie van Studio Piet Boon
Nieuwe tegelselectie van Studio Piet Boon
Meer informatie over Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones: douglasjones.nl

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover