Stek Woon & Lifestyle Magazine
Privacy creëren in huis | houten jaloezieën | Stek Magazine

Sfeer, licht en privacy creëren in huis doe je zo!

Ga je een nieuwe woning inrichten of wil je een ruimte een make-over geven? Dan kunnen nieuwe jaloezieën voor de ramen een totaal andere look geven. Je kan hiermee gemakkelijk de lichtinval bepalen en privacy creëren in huis. Er zijn jaloezieen in alle soorten en maten Ze zorgen met name voor een mooie sfeer doordat je echt jouw stijl kan bepalen. We zetten ter inspiratie drie stijlen jaloezieën voor je op een rijtje.

Stijlvol hout

Met houten jaloezieën geef je je interieur een stijlvolle uitstraling. Ze zijn wat dikker dan de aluminium uitvoering en ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Van natuurlijke houtlook, strak wit of trendy zwart. Je keuken, woonkamer of slaapkamer ziet er totaal anders uit en heeft een eigentijdse uitstraling. Doordat je de jaloezieën meestal naar beneden hebt, is het effect van het materiaal en kleur groot. En desgewenst kun je zorgen dat er voldoende daglicht binnenkomt en in de avond een knusse sfeer en privacy creëren in huis!

Privacy creëren in huis | Houten jaloezieën | Stek Magazine

Puur natuur

Een natuurlijk materiaal dat we steeds meer zien in meubels maar ook in de afwerking van interieurs, is bamboe. Heb je een modern interieur met een strakke beton- of gietvloer? Dan kan juist een natuurlijk materiaal zoals bamboe zorgen voor sfeer in huis. Met jaloezieën van bamboe materiaal heb je een heel natuurlijke look en meteen warmte. Dus ga gerust voor de zwarte keuken, zwart aanrechtblad en donkere vloer! Met bamboe als contrast heb je een perfect plaatje.

Privacy creëren in huis | bamboe jaloezieën | Stek Magazine

Slimme materialen

Het mooiste is om in huis eenheid te creëren. Dat doe je door dezelfde materialen te kiezen op de vloer. Zowel op de boven- als benedenverdieping en laat ook het kleurgebruik in alle ruimtes terugkomen. Hetzelfde geldt voor jaloezieën. Alleen is het wel verstandig om in vochtige ruimtes zoals een keuken en badkamer of de ruimte waar je droger staat, rekening te houden met de materiaalkeuze. PVC jaloezieën zijn hier bijvoorbeeld heel geschikt voor. En ze zijn ook leverbaar is allerlei kleuren en net als hout wat dikker van formaat. Zo kun je voor de woonkamer en slaapkamers bijvoorbeeld kiezen voor de houten jaloezieën en in de badkamer en keuken voor PVC jaloezieën in een natuurlijke houtlook. Je creëert een mooi geheel en je afwerking blijft de komende jaren mooi!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.