Stek Woon & Lifestyle Magazine
Cosentino keukenbladen

Perfecte keukenbladen

Het inrichten van een nieuwe keuken of het opfrissen van een bestaande keuken, vergt heel wat beslissingen. Wat komt er op de vloer? Welke kleur kies je voor de muur? Maar het allerbelangrijkste is het meest gebruikte onderdeel van de keuken: het werkblad. Wil je van je keuken een unieke ruimte maken? Dan is Dekton van Cosentino een bijzonder product dat jaar in jaar uit mooi blijft. Nieuw van Cosentino is Dekton XGloss met een oogverblindende en kristalheldere glans. Een echte eyecatcher voor de keuken. Lees verder en ontdek welke kleuren passen in jouw keuken.

Je kan kiezen uit prachtige keukenbladen!

Mooi en duurzaam

Een nieuw werkblad geeft een keuken een frisse en geheel andere uitstraling. In de nieuwe serie Dekton XGloss kan je kiezen uit vijf nieuwe kleuren. Door de afwerking met kristalglans geef je je keuken een designboost. Hieronder kun je alvast bekijken wat het effect is van een nieuw keukenblad in de kleur die past bij jouw keuken. Het Dekton XGloss keukenblad is behandeld met nanodeeltjes waardoor het waterafstotende eigenschappen heeft. Verder heeft Dekton XGloss zijn hoogglans te danken aan het mechanische polijstproces. Het gaat dus niet om een toplaag of een vernislaag die later is aangebracht, maar om een exclusieve technologie in het productieproces van Cosentino. Het Dekton oppervlak bestaat uit een innovatieve samenstelling van grondstoffen die worden gebruikt om glas, ultramodern porselein en kwartsoppervlakken te vervaardigen. Met als resultaat een mooi en duurzaam keukenblad.

DEKTON-XGLOSS-1
DEKTON-XGLOSS-2

Uniek product

Met een uniek Dekton XGloss keukenblad heb je niet alleen een prachtige uitstraling maar ook veel voordelen. Door de unieke samenstelling vergt het weinig onderhoud en gaat het lang mee. Dekton is verkrijgbaar in drie diktes (0,8 cm, 1,2 cm en 2 cm) en in een grote plaatafmeting van 144 x 320 cm, een keukeneiland kan dus zonder naden! Het materiaal is bestand tegen ultraviolette stralen, krassen, vlekken, thermische schokken en heeft een lage waterabsorptie. Zo blijft je keukenblad een prachtige uitstraling houden.

Bekijk de video over de XGloss collectie.

We zetten nog even alle voordelen van Dekton voor je op een rijtje.

Hoge UV Bestendigheid

Dekton is zeer goed bestand tegen ultraviolet (UV) licht en verschiet na verloop van tijd niet van kleur waardoor het perfect is voor toepassingen zowel binnen als buitenshuis.

Hoge krasbestendigheid

Dekton is het meest krasbestendige oppervlak op de markt en hoewel de snijbeweging van een mes Dekton niet beschadigt, is het natuurlijk wel aan te raden om met een snijplank te werken.

Vlekbestendig

Hoewel andere oppervlakken bestand zijn tegen vlekken, is Dekton geheel vlekbestendig en zelfs waterafstotend. De hardnekkigste vlekken zoals wijn, koffie, stift en zelfs nagellak kunnen gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Schoonmaken is eenvoudig: met een zachte doek en een neutraal afwasmiddel haal je de vlekken er zó vanaf.

Hoge vuur- en hittebestendigheid

Dekton is bestand tegen hoge temperaturen zonder brand- of schroeiplekken of barsten te veroorzaken. En dat is wel zo handig als je snel een hete pan wil neerzetten. Warme pannen en apparaten zoals aardewerken potten kunnen direct op het oppervlak worden gezet zonder dat dit wordt beschadigd.

Slijtvast

Dekton is zeer slijtbestendig. Terwijl andere oppervlakken na verloop van tijd slijtage vertonen, blijft de afwerking van Dekton de gehele levensduur van het product intact. Dekton blijft mooi, jaar in jaar uit.

Bestand tegen vorst en dooi

Het lage thermische uitzettingscoëfficiënt van Dekton maakt het materiaal bestand tegen temperatuurwisselingen, tegen zowel extreme hitte als extreme kou. Dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen vorst en dooi is dit oppervlak perfect om zelfs in de koudste omgevingen te gebruiken. Perfect dus voor bijvoorbeeld buitenkeukens en wel zo handig in een wisselend klimaat als Nederland!

Bekijk de video van food stylist Marta Muñoz-Calero.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.