Stek Woon & Lifestyle Magazine
Baby(huis) box

Een opgeruimd (baby)huis

Na een blogpauze vanwege de geboorte van mijn zoon Finn, probeer ik het bloggen weer een beetje op te pakken. Zo ook met een nieuwe blog voor Stek Magazine! Sinds de geboorte van Finn is er qua inrichting natuurlijk het een en ander veranderd in ons huis. Maar hoe houd ik het interieur opgeruimd en netjes met al die babyspullen?

Gelukkig ben ik al erg opruimerig van mezelf en zul je daarom bij mij thuis niet snel op een chaos stuiten. Toch heb je voor een baby veel spullen nodig die je (langdurig) bij de hand moet en wilt hebben. Zo ook in de woonkamer. Voor de toevoeging van deze mix van spullen was eenheid voor mij het sleutelwoord. Vooral nu ik er zelf nog invloed op heb! Zo heb ik voor de box en bijbehorende spullen en speelgoed het kleurenpalet aangehouden van onze woonkamer. Daardoor is deze hoek onderdeel van de ruimte geworden en gaat het als het ware op in het interieur.

Baby(huis) box

Voor de box hebben we een wit model gekozen met strakke lijnen die goed bij de rest van de meubelen past. De kleur van het boxkleed komt ook terug in het kleurenpalet. Hij is van het merk Cam Cam Copenhagen (prachtig merk!) en past door de print en stijl heel goed bij mijn andere spullen van veelal Scandinavische merken. De knuffels staan gezellig uitgestald in de box, maar omdat ook deze binnen het kleurenpalet vallen blijft het een rustig geheel.

Als ‘speelkleed’ hebben we puzzelstukken van schuimrubber in zwart en wit gekozen. Lekker zacht en warm om op te spelen, makkelijk schoon te houden en je ruimt het ook snel weer op door ze los te halen en op te stapelen. De houten babygym is een DIY die we maakten om een plastic variant te vermijden. Je kunt hier meer over deze DIY lezen.

Finn is nu nog klein waardoor de hoeveelheid speelgoed nog wel is te overzien. Een gestreepte opbergmand van House Doctor doet dienst opbergplek. En staat ook nog eens leuk, want ik heb hiervoor een print uitgekozen die goed in het interieur past. Natuurlijk heeft Finn ook speelgoed in felle kleuren waar hij heerlijk mee kan spelen, maar na het spelen verdwijnt dit speelgoed in de opbergmand! Deze mand heb ik ook nog in een groter formaat achter de hand voor als we meer speelgoed hebben verzameld.

Het klinkt misschien naïef (en dat is het misschien ook wel), maar ik denk echt dat het me gaat lukken om op deze wijze (voorlopig) de rust in het interieur te behouden. Ik ga het in ieder geval proberen! Ik weet dat er tijden aanbreken dat Finn veel meer en groter speelgoed krijgt in kleuren die niet in het kleurenpalet van mama passen. En dat geeft natuurlijk ook helemaal niets! Het belangrijkste is dat Finn lekker kan spelen in huis! Maar… ik weet ook dat ik tegen die tijd hiervoor vast wel een andere leuke passende opbergoplossing vind zodat ik, wanneer Finn op bed ligt, het interieur toch weer voor mezelf heb! Opgeruimd en netjes! 😉

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.