Stek Woon & Lifestyle Magazine
tristan frencken

Nieuwste ontwerp van Tristan Frencken

In het ontwerp van vloerlamp Master brengt designer Tristan Frencken zijn waardering voor grootstedelijke architectuur tot uiting. De vormentaal, de stalen constructie en het formaat – een hoogte van 175 cm – geven deze lamp een ornamentele waarde. Als een imposant gebouw dat met kop en schouders boven de rest van het interieur uitsteekt.

tristan frencken

Out of the box en No Nonense typeren de designs van Tristan Frencken

Vloer Master transparant

Alhoewel de lamp imposant is en een enorme hoogte heeft, is hij toch niet overheersend door de transparantie van het ontwerp. De Master is tevens uitgebracht als hanglamp. Een prachtige statement voor boven je eetkamertafel.

Over Tristan Frencken

Tristan Frencken (1977) studeerde in 2004 cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven. Kort daarna won hij de Melkwegprijs en de Eindhovens Dagblad Public Award van de René Smeets Foundation. In 2008 werd hij genomineerd voor de Dutch Design Award en vier jaar later werd hij genomineerd voor de Dutch Material Award. Tegenwoordig heeft hij zijn ontwerpbureau in hartje Den Bosch. Eerdere ontwerpen van Tristan en zijn team zijn: de gebogen stoelen en bijzettafel, de Sqround-eettafel, de bubbelkast en de Twister-lamp. Niet alleen in Nederland, maar ook buiten zijn grenzen, worden zijn ontwerpen gezien als ‘Out of the box’ en ‘No Nonsense’ met af en toe een knipoog. Kortom: Nederlands design op zijn best.

tristan frencken sqround tafel
Sqround tafel
tristan frencken twister
Twister
tristan frencken bubbles
Bubbles

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.