Een prachtig gedekte kersttafel en heerlijk eten zijn belangrijke ingrediënten voor een geslaagd kerstdiner. We gingen langs bij Foodblogger Bo Schinkel voor een tafelstyling. We toverden haar geweldige keuken om in kerstsfeer en Bo maakte een heerlijk taartje dat niet alleen verrukkelijk smaakt maar ook heel mooi staat op een zwart bord. Met deze vijf tips: 1 x tafelstyling, 3 x groene DIY’s voor op de kersttafel en 1 x matching recept wordt het een feestelijke kerst. ‘Copy paste’ en jouw Beau Noël is een feit!
Tip 1: Simpel & elegante kersttafel
De eettafel van Bo heeft een betonlaagje. Omdat de keuken ook heel modern is, besloten we de tafelstyling strak maar wel elegant te doen. We kozen voor een groot rond houten onderbord en een zwart dinerbord. Laat het zwart terugkomen in accessoires met geometrische vormen zodat het helemaal past in het geheel. Voor de elegante touch is een goud bestek de sfeermaker op tafel. Laat daarnaast ook het goud terugkomen in mooie accessoires.
3 x Groene DIY tips
Bij kerst hoort groen. Ben je niet zo gek op een kerstboom of heb je er geen ruimte voor? Met deze drie groene DIY tips tover je ook zonder boom een groene touch op je kersttafel.
#1 Eucalyptus
Met een paar takjes Eucalyptus in een mooie vaas of gewoon los op tafel geef je je kersttafel al een groene touch mee.
#2 Klein boompje
Helemaal trendy is het laten wortelen van planten in een vaas. Neem een klein kerstboompje in een pot, verwijder de aarde en spoel de wortels schoon. Zet je boompje in een mooie glazen vaas en decoreer hier je kersttafel mee.
#3 Door een ringetje
Ideaal als tafeldecoratie maar ook heel leuk aan de wand, zijn deze ringen versierd met takjes zoals Eucalyptus. Kies kleine en grotere formaat ringen. Met binddraad maak je de takjes eenvoudig vast.
Tip 5: Matching gerecht
Naast een mooie tafelstyling maakt het gerecht natuurlijk de meeste indruk op je gasten. Om wat kleur op de tafel te brengen, koos Bo voor deze heerlijke bladerdeegtaartjes met geitenkaas en truffelpesto. Op haar website met de toepasselijke naam ‘Beaufood’ verrast ze lezers met de meest heerlijke en eerlijke recepten. Bo houdt van lekker eten zolang het allemaal ‘from scratch’ gemaakt is.
Recept: Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en truffelpesto
Dit heb je nodig voor zes personen
- 6 vellen bladerdeeg
- 6 el zachte geitenkaas – zo’n 150 tot 200 gram
- 1 avocado
- 6 tl truffelpesto
- klein handje hazelnoten – grof gehakt
- 8 takjes tijm
- 1 rode ui – in ringetjes
- honing naar smaak
Zo maak je ze
Ontdooi de vellen bladerdeeg en verwarm je oven voor op 200 graden. Daarnaast bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegjes erop. Vervolgens beleg elk vel bladerdeeg met verkruimelde geitenkaas, ringetjes rode ui en een snuf peper en zout. Zet de plaat voor ongeveer 15 minuten in het midden van de oven of totdat de taartjes mooi gerezen en puffy zijn. Ontpit en ontvel ondertussen de avocado en snijd hem in dunne plakken. Ris de blaadjes van twee takjes tijm en houd de overige zes in tact. Haal de taartjes uit de oven en garneer af met avocado, een drupje honing, wat hazelnoten en een theelepel truffeltapenade. Ten slotte strooi de tijm er overheen en leg op elk taartje een takje voor de sier.
Geniet ervan!
Volg de blog van Bo: beaufood.nl
Reageer