Stek Woon & Lifestyle Magazine

Moodiezzstijl: Kijk binnen en kom in de boho mood

Robbert (46), Mariska (47) en kat Deejay (5) wonen samen in een driekamerappartement in Schiedam. Mariska heeft een grote passie voor interieur en is gek op veranderen. Ze laat zich voornamelijk leiden door haar gevoel en dat uit zich in een prachtige bohemian stijl. Met haar blog ‘Moodiezzstijl’ inspireert zij op haar eigen manier. We krijgen er een heerlijk zen gevoel van, maar tegelijkertijd spat de energie ervan af.

Kijk maar mee!

Moodiezzstijl - Bohemian interieur - Stek magazine - Binnenkijken

De bewoners
Robbert (46) – Operator industrial services – Hobby’s: Series, muziek en gamen.
Mariska (47) – Assistent storemanager, moeder en blogger – Hobby’s: Interieurstyling, muziek, dans en fotografie. Deejay (5) – Bengaalse beauty

Woning
Drie-kamer appartement (70m2)

Woonplaats
Schiedam

Woonstijl
‘Where industrial meets bohemian’

Robbert woonde al in het huidige koopappartement waar Mariska negen jaar geleden bij introk. “Ik woonde in een heel klein appartementje, driehoog in Rotterdam”, vertelt Mariska. “Vanwege de ruimte ben ik in Schiedam bij Robbert gaan wonen. We kijken wel eens naar andere woningen, maar we hebben elkaar beloofd dat we alleen weg gaan als wij een loft vinden of een authentiek huisje vlakbij het strand. We hebben het hier gewoon prima naar ons zin samen!”

Industrial meets bohemian

Mariska houdt zich naast haar vaste baan en haar dochter actief bezig met interieurstyling. “Mijn dochter is al uit huis maar je bent toch altijd moeder”, lacht Mariska. “Ik ben naast mijn baan, actief bezig met Moodiezzstijl.” De naam Moodiezzstijl is niet zo maar ontstaan. “De naam is ontstaan vanuit een gemoedstoestand”, legt Mariska uit. “Ik verander veel en dat heeft allemaal te maken met hoe ik me op dat moment voel . “Voel ik me vrij en wil ik het gezellig maken, dan zijn de plaids en kussens niet aan te slepen! Heb ik het wat drukker, ook in mijn hoofd, dan wordt iets heel snel te veel. Ook in mijn interieur. Op dat moment komt het industriële meer naar voren en liggen de kussens en plaids netjes in een mand of op mijn bed.”

Moodiezzstijl - Bohemian interieur - Binnenkijken - Stek magazine

Mijn favoriete plek in huis is onze heerlijke plofbank. Deze is van Purewonen.nl Wij hebben deze eerst bekeken bij loods5. Eenmaal gaan zitten waren wij verkocht en hebben we deze via de site besteld.

Bohemian interieur - Binnenkijken - Stek magazine

Moodiezzstijl: Passie voor schrijven en styling

“Via social media probeer ik mensen te inspireren met mijn interieurstijl en deel ik mijn ideeën met wie dat leuk vindt. Mijn blog is een verlengstuk van mijn sociale mediakanalen, met een iets meer persoonlijke note. Op Moodiezzstijl schrijf ik waarmee ik bezig ben. Ik vertel graag hoe ik in huis iets heb veranderd en hoe dat is ontstaan. Ik schrijf met name over interieur, met een toegankelijke schrijfstijl en hier en daar een persoonlijke noot. Ik heb ook een interieurboekje laten maken en ik laat lezers graag weten waar ik bepaalde meubels en accesoires heb gevonden.”

Bohemian interieur - Binnenkijken - Stek magazine

Liefde voor interieur

Als kind vond Mariska het al heerlijk om te schrijven en met het interieur bezig te zijn. “Ik had al heel jong meerdere agenda’s waar ik dan overal ‘heul’ netjes van alles inschreef. En ook veranderen zat er al vroeg in. Als kind was ik al aan het schuiven en doen. Zo kon ik mijn kamer binnenkomen en het binnen no-time omgooien. Ik werd heel blij als het lukte een ander sfeertje neer te zetten met vrijwel dezelfde spullen. Of wanneer ik een nieuw kussentje had gekregen. Altijd wel een reden om iets te veranderen.”

Bohemian woonstijl

De termen Urban Jungle, Boho chique en Scandinavisch kom je in elk woonblad tegen. En ook geen interieurplaatje op Instagram wordt wereldwijd gedeeld zonder een #bohemian of andere populaire #. Ook Mariska omschrijft haar woonstijl als bohemian. Maar wat betekent het nou precies? “Voor mij betekent het terug naar de oorsprong, natuurlijke elementen, dromerigheid”, licht Mariska toe. “Ik heb altijd al een zwak voor het vrije leven gehad; het willen reizen, niets moeten, de dag plukken, niet in hokjes denken… Met die gedachte maak je ook je interieur eigen en uniek.”

Bohemian interieur - Binnenkijken - Stek magazine

Ik voel me het meest happy thuis als ik met een muziekje op lekker de hele dag kan rommelen, schuiven en fotograferen in huis.

Kijk binnen en kom in de boho mood

Pure materialen

Het huis van Mariska straalt – naast rust – veel authenticiteit uit door de prachtige objecten. “Toch ben ik niet zo’n bewuste verzamelaar”, zegt Mariska. “Althans, zo zie ik mezelf niet. Wel wil ik altijd iets meenemen vanuit een ander land, puur omdat ik zo kan genieten van hoe iets gemaakt is. Zeker als het van een natuurlijk materiaal is. Ik hou ook ontzettend van industriële spullen zoals een vintage weegschaal, industrieel ladekastje, enzovoorts. Hoe bijzonder is het om juist hiermee te decoreren? De authenticiteit, doorleefdheid, de geschiedenis van zo’n item; daar geniet ik zo van! Zo’n bijzonder item hergebruiken op een andere manier in het hedendaagse interieur, dat geeft smoel aan alles.”

Kijk binnen en kom in de boho mood - Stek magazine

Personal touch

In haar interieur zoekt Mariska graag uitersten op. “Neem het bed. Gewoonlijk zou je die tegen de wand zetten. Maar waarom eigenlijk? Als je hem tegen het raampartij zet, creëer je veel meer ruimte. Om toch een beschut gevoel te krijgen, bedacht ik dat er iets van een groot luik of deur moest komen. Een verweerd oud ding natuurlijk, dat dan weer wel. Ik kwam op de site van Bertha010 terecht. Wat was ik daar blij mee. Hier in de randstad is dit soort winkels lastig te vinden. Na tig rondjes te hebben gelopen (wat een parels daar!) zag ik de franse authentieke deur staan. Ingeladen, achter het bed geplaatst en de gordijnen erboven vastgeknoopt voor een behaaglijk gevoel aan alle kanten. Meer heb je niet nodig.”

Kijk binnen en kom in de boho mood - Binnenkijken - Moodiezz

De poster in de gang is fotobehang die ik heb laten maken bij repro.nl. Het is de jonge Kate Moss. Onze postnl meneer dacht dat ik dat was… I wish, I wish hahaha.

Neem een kijkje op de blog van Mariska

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.