Stek Woon & Lifestyle Magazine
Mijn miskoop – en tips hoe jij een miskoop voorkomt

Mijn miskoop – en tips hoe jij een miskoop voorkomt

Ik zal het maar eerlijk bekennen, ook ik doe weleens een miskoop. Het handigst zou natuurlijk zijn om die miskoop meteen terug te sturen of terug te brengen naar de winkel. Helaas lukt dat niet altijd, bijvoorbeeld omdat de winkel niet in de buurt zit. Niks zo vervelend om dan nog heel lang met je miskoop geconfronteerd te worden. Want te duur om meteen weg te doen, maar eigenlijk staat het nergens leuk en word je elke keer herinnert aan je miskoop. Herkenbaar? Lees dan vooral verder hoe je een miskoop voorkomt. Maar eerst zal ik mijn miskoop met jullie delen.

Stoere, robuuste lamp

Een paar jaar geleden zagen wij een stoere, robuuste lamp in een winkel. Mijn man was er meteen gek op en ik vond de lamp wel leuk, maar twijfelde toch nog een beetje. Mijn man wilde hem echter heel graag hebben. Aangezien mijn man niet vaak bij meubels of accessoires aangeeft iets graag te willen hebben gaf dit de doorslag voor mij. De lamp was echter vrij prijzig, dus we besloten even af te wachten. Met onze verjaardag vroegen we onze families gezamenlijk deze lamp voor ons te kopen, extra speciaal dus.

Eindelijk was het zover en hadden we de lamp. En toen bleek hij niet te matchen bij de rest van de spullen… Hij staat nu al een paar jaar op zolder. Eigenlijk weet ik dat we hem weg moeten doen, maar ik heb al heel vaak besloten hem toch nog een kans te geven en ergens neer te zetten. Om hem vervolgens weer weg te halen, omdat hij gewoon echt niet staat. En mocht je het je afvragen, mijn man weet niet eens meer dat we de lamp hebben en zal hem echt niet missen.

Zo voorkom je een miskoop

Elk nadeel heeft zijn voordeel, ik heb wel van de miskoop geleerd. Om nu de kans op een miskoop te voorkomen deel ik graag mijn tips met jullie, zodat de kans op een miskoop kleiner wordt.

Tip 1 – bij twijfel, niet doen!

Ik gaf het eigenlijk al aan, ik twijfelde bij de aankoop van de lamp. En dat zegt eigenlijk al genoeg. Ik heb wel vaker getwijfeld bij een aankoop. Kocht ik het toch dan had ik bijna altijd spijt. Maar die keren dat ik besloot te luisteren naar mijn gevoel en het product niet te kopen, daarvan heb ik nog nooit spijt gehad!

Tip 2 – bedenk wat je met het item wilt gaan doen

Natuurlijk word ik weleens spontaan verliefd op een meubelstuk of woonaccessoire in een winkel. Maar dat wil niet zeggen dat ik het ook mee moet nemen. Het item kan nog zo mooi zijn, dat betekent niet dat het ook mooi zal staan in huis. Daarom vraag ik mij tegenwoordig bij alles wat ik zie af wat ik er mee wil gaan doen. Waar wil ik die mooie vaas of gave stoel een plekje geven? Heb ik hier geen antwoord op? Dan blijft het artikel staan. En ook hier heb ik nog nooit spijt van gehad.

Tip 3 – laat je niet gek maken door trends

Trends wisselen elkaar in een steeds hoger tempo af. De winkels weten dit zo goed te promoten dat we het liefst zo snel mogelijk naar de winkel rennen om de nieuwste trend in huis te halen. Maar vraag jezelf voor je dit doet af of de trend wel bij je inrichting past. Zo heb ik mij een keer gek laten maken door de koper trend. Ik zag de mooiste dingen voorbij komen en wilde ook iets in koper. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat koper totaal niet paste bij de rest van mijn inrichting. Daarmee wil ik niet zeggen dat je niet mee mag doen aan trends, maar kies wel de trends uit die bij jou en je inrichting passen om teleurstelling te voorkomen.

Tip 4 – kies je kleurenpalet

Zorg ervoor dat je weet wat de kleuren en materialen zijn die bij jou en je inrichting passen. Zo heb ik bijvoorbeeld een basis van zwart, wit grijs en hout en vul ik dit aan (afhankelijk van de ruimte) met geel, blauw en groen. Roze en paars komen er bijvoorbeeld echt niet in. Als jij helder hebt welke kleuren en materialen goed bij je inrichting passen kan je met een duidelijk doel winkelen en maakt dit de kans kleiner dat je een miskoop doet.

Ik heb besloten dat de lamp binnenkort toch echt op Marktplaats komt te staan. Het is de hoogste tijd om deze miskoop weg te doen.

Liefs,
Ilse – InteriorTwin

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.