Stek Woon & Lifestyle Magazine
Little Greene Archive Trails II - STek Magazine

Little Greene Archive Trails II: Schilderachtig wonen

De nieuwe behangcollectie Little Greene Archive Trails II is naast de prachtige dessins vooral bijzonder door de verhalen en de geschiedenis erachter. De lagen behang uit de voorname huizen in de 18e tot 20e eeuw werden bedekt met lagen verf en destijds trendy materialen. Ware schatten die met Little Greene, kunstenaars en historici werden herontdekt. Met een trendy sausje zijn ze helemaal perfect voor jouw ‘Green life’ interieur. Je krijgt er meteen passende verfkleuren bij.

LittleI Greene Archive Trails - Stek Magazine
Asterid – Lantern

Meer informatie

Jungle & kleur: Loriini

Als je kiest voor dit behang, kun je vertellen dat je een stukje geschiedenis aan de muur hebt gebaseerd op een 20e-eeuws kunstwerk van de Whitworth Art Gallery in Manchester. De exotische papegaaien weerspiegelen reizen naar verre landen en gaven de huizen een rijke uitstraling. Gelukkig mogen in 2018 de kleuren in huis wat meer uitgesproken. Tel daar de Jungle trend bij op en jouw interieur is weer helemaal up to date met Loriini.

Meer informatie

Little Greene Archive Trails II - Schilderachtig wonen
Loriini – Jasper

Meer informatie

Teken aan de wand: Wrest Trail

Ook zo’n mooi stukje uit het English Heritage archief is Wrest Trail. Het is vooral opmerkelijk vanwege de tekenstijl, die werd gebruikt om het all-over guirlande-effect te creëren. Een gestructureerde, slingerende tak is versierd met ongedwongen, bijna schetsachtige interpretaties van bladeren en vruchten. Wrest Trail is verkrijgbaar in vijf kleurstellingen.

Meer informatie

Little Greene Archive Trails II - Schilderachtig wonen
Wrest Trail – Pink Plaster

Meer informatie

Uit hout gesneden: Woodblock

Naast patronen en kunst van vroeger betreft de collectie ook technieken die destijds gebruikt werden. Dit vroege blokdrukontwerp versierde ooit de muren van een kamer, hoogstwaarschijnlijk de eetkamer, op de begane grond van een historisch pand in Salisbury, Wiltshire. De eenvoudige grafische elementen zijn typisch voor een ontwerp, dat uit hout gesneden werd, en met de hand op het behangpapier aangebracht werd met behulp van een hangende blokpers. Destijds alleen voor de ‘happy few’ weggelegd en nu gelukkig voor iedereen!

Meer informatie

Little Greene Archive Trails II - Schilderachtig wonen
Woodblock Mono – Knightsbridge

Meer informatie

Helende werking: Monroe

Monroe is in deze collectie het tweede behang dat van Brooke House in Hackney (East London) komt. Een lange periode was Brooke House in gebruik als privéziekenhuis. Dit ontwerp ontleent zijn naam aan één van de belangrijke eigenaren uit de 19e eeuw: Dr. John Monroe. Het patroon is opnieuw ontworpen op basis van een relatief klein overblijfsel, dat gevonden is door English Heritage, voordat het huis in de jaren vijftig werd afgebroken. De vertrouwde uitstraling zou zijn gebruikt om ziekenhuispatiënten op hun gemak te laten voelen en te steunen bij hun herstel. Een rustgevende, natuurlijke sfeer die past in elke ruimte in huis!

Meer informatie

Little Greene Archive Trails II - Schilderachtig wonen
Monroe – Night Flower

Meer informatie

De designs zijn verbonden door de thema’s van flora en fauna. Meer informatie over Little Greene Archive Trails II Little Greene

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.