Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine

Kijkje buiten de keuken

De keuken op de cover van editie 06 van Stek Magazine is gemaakt in huis van Chantell de Bruin en haar man. Bij toeval kwam in 2011 een woonproject op hun pad. Samen met hun drie kinderen wonen ze nu in hun droomhuis in Eden. Naast een kijkje in de keuken, namen we ook een kijkje in de rest van het huis en leven van sieradenontwerpster Chantell!

Stoer en natuurlijk

Het huis van Chantell de Bruin is een combinatie van stoere en natuurlijke materialen. Fris wit, met hier en daar een sobere kleur. Chantell: “We wonen hier sinds april 2015. Het hele project kwam in 2011 op ons pad. We waren helemaal niet op zoek naar een nieuwe woning of om zelf iets te gaan bouwen, maar deze kans konden we niet laten liggen. Het werd een langdurig project, waarbij ik verantwoordelijk was voor alle contacten met de gemeente, architect en de aannemer. Voordat alle tekeningen klopten en de vergunningen geregeld waren, waren we een aantal jaren verder. Maar zo had ik de tijd om plaatjes te verzamelen en een moodboard te maken.”

Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine
Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine

Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine

Stijl ontdekken

Of Chantell gelijk wist hoe ze alle ruimtes wilde inrichten? “Nee hoor. Sommige ruimtes en ideeën zijn wel een aantal keren veranderd, totdat ik ontdekte dat deze stijl het beste bij ons past. De boeken van Piet Boon en Stijlvol Wonen gaven me veel inspiratie, Instagram had ik toen nog niet ontdekt maar dat zorgt nu voor veel nieuwe ideeën en inspiratie.” Chantell omschrijft haar woonstijl als Scandinavisch, stoer, puur en hier een daar een beetje industrieel. “Ik kan een mooi ontwerp erg waarderen, maar kan ook echt genieten van een vondst op een vlooienmarkt of in een restore. Ik houd van die mix, als het totaalplaatje maar klopt.”

Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine

Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine
Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine

We maken mensen blij

Naast het huis is in dezelfde sfeer een kantoorruimte en atelier gebouwd. Chantell is van oorsprong Operatie-assistent maar sinds een paar maanden richt zij zich volledig op haar studio. “De combinatie van drie kinderen, mijn werk als operatie-assistent en mijn inmiddels goedlopende studio in sieraden, werd te veel. Ik werk nog op oproepbasis in de OK en één dagdeel per week als vrijwilliger in een hospice.” De studio is een heerlijke lichte ruimte waar je in alle rust kan werken.

Bloosz

Chantell begon zo’n 10 jaar geleden met het maken van sieraden. “Eigenlijk begon het met sleutelhangers en al gauw kwamen daar sieraden bij. Eerst voor mijzelf en om cadeau te geven, later voor verkoop aan particulieren en retail. Sinds een aantal jaren hebben we een webshop – Bloosz – die inmiddels steeds meer mensen weten te vinden.”

Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine
Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine
Kijkje buiten de keuken | Stek Magazine

In 2016 werd Lydia mede-eigenaar van Bloosz. “Samen hopen we met veel plezier en enthousiasme ons assortiment uit te breiden en veel mensen blij te maken met onze producten. Materialen die we onder andere gebruiken zijn leer, glas, schelp, metaal, natuursteen et cetera. afhankelijk van de trend van het seizoen. Mijn favorieten zijn de leren wikkelarmbandjes met animalprint, de fijne kralenarmbandjes met facetkraaltjes en natuurlijk onze oorbellen. Daar worden veel mensen blij van, horen we vaak!” Grootste droom voor de toekomst? “Samen met Lydia Bloosz nóg meer op de kaart te zetten. Met als motto: stay beautiful!”

Wil je meer weten over Bloosz? Bekijk de webshop bloosz.nl

2 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.