Stek Woon & Lifestyle Magazine
badkamermeubel

Kiezen van een badkamermeubel: 3 tips

De badkamer is een hotspot in huis. Tenslotte begint je dag hier en eindigt je dag hier weer. Of je nu graag uren in bad ligt of liever gaat voor een snelle douche, de badkamer wordt intensief gebruikt. Het kiezen van een badkamermeubel is een belangrijke keuze bij de look van jouw badkamer. Waar moet je op letten? We geven je 3 tips!

Kiezen van een badkamermeubel tips | Stek Magazine

Juiste formaat badkamermeubel

Bij het kiezen van een badkamermeubel spelen meerdere keuzes een rol. Natuurlijk moeten badkamermeubels mooi zijn maar zeker ook praktisch. Daarbij zijn de juiste afmetingen heel belangrijk. Allereerst de beschikbare ruimte die je hebt maar ook de hoogte en de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt voor je spulletjes. Je kunt uitgaan van een aantal standaard formaten die in het algemeen worden aangehouden. Bij een inbouw wasbak heeft het werkblad bijvoorbeeld een hoogte tussen 80 en 90 cm. Het laagste punt van de wasbak is meestal 70 cm. Voor het werkblad houd je een diepte aan van 50 cm en een breedte van 75 cm. Wil je een dubbele wastafel? Houd dan 140 cm aan voor je wastafelblad.

Kiezen van een badkamermeubel tips | Stek Magazine

Materiaalkeuze voor een badkamermeubel

Badkamermeubels bestaan eigenlijk uit 3 onderdelen. Het werkblad, de onderkast en de wastafel(s). Bij het kiezen van een badkamermeubel is het soort materiaal heel belangrijk. Het moet ten eerste waterdicht zijn, het moet lang mee gaan en ook niet onbelangrijk: eenvoudig schoon te maken. Zo zijn keramische wastafels en waskommen goed te onderhouden en blijven ze mooi. Voor een echte spa-look is natuursteen zeker mooi. Let alleen wel op want natuursteen is poreus en heel gevoelig voor zeep en schoonmaakmiddelen. Zeker anti-kalk is uit deze boze voor dit materiaal. Tegenwoordig heb je ook veel materialen die dezelfde look hebben als marmer en natuursteen maar niet krassen en heel onderhoudsvriendelijk zijn. Zo ook voor de onderkast. In combinatie met een witte waskom of juist een zwarte waskom en een mooi wastafelblad is een houten onderkast een mooie match. Ook hiervoor kun je beter kiezen voor een look-a-like dan echt hout. Kunststof is ideaal materiaal wat in veel dessins beschikbaar is.

Kiezen van een badkamermeubel tips | Stek Magazine

3. Badkameraccessoires

Bij het kiezen van een badkamermeubel horen natuurlijk ook mooie accessoires die passen in de stijl van jouw badkamer. Zoals bijvoorbeeld stoere zwarte elementen of juist pasteltinten die een zwart badkamermeubel balans geven. De belangrijkste accessoire is wel een mooie spiegel. Wanneer je een nieuw badkamermeubel uitkiest is de spiegel iets wat je meteen meeneemt in de formaten. Tenslotte wil je een zo groot mogelijke spiegel over de gehele breedte van je meubel. Zeker wanneer je 2 waskommen hebt. Ga je een nieuwe spiegel aanschaffen dan is het zeker aan te raden om eentje te kiezen met ingebouwde verlichting. Zo heb je met de juiste accessoires en een nieuw badkamermeubel een prachtige nieuwe hotspot in jouw badkamer!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.