Stek Woon & Lifestyle Magazine

Keukenbladen: frisse zomerse kleurtjes

Met een nieuw keukenblad geef je je keuken een metamorfose. Ga voor een lekker lichte kleur en maak jouw keuken summer proof. Bij de zomer denken we ook vooral aan vakantie. De nieuwste Dekton® kleuren voor keukenbladen zijn geïnspireerd op bruisende steden. We zetten de glamour top drie voor je op een rijtje. Zo kokkerel je het hele jaar in vakantiestemming!

#1 Woestijn van Qatar

Qatar is een Arabische emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Gelegen middenin de woestijn. En die inspiratie resulteert in Dekton® QATAR XGloss: een glanzende beige gespikkelde kleurschakering die doet denken aan de rust van het zand en de schoonheid van de woestijn.

Keukenbladen in zandkleurige tinten

#2 Schoonheid van Vienna

Voor iedereen die nog niet in Wenen geweest is, een echte city trip aanrader! Geïnspireerd door de schoonheid en gratie van Wenen ontstond Dekton® VIENNA XGloss. Met een witte, glanzende gespikkelde kleur die helderheid geeft en het beste uit elke ruimte haalt.

# 3 Bruisend Manhattan

The city that never sleeps! Manhattan is de place to be in New York. Geïnspireerd op het altijd levendige Manhattan ontstond Dekton® MANHATTAN XGloss. Urban chique, glanzend met een diepe en helder gespikkelde grijstint voor een wereldse uitstraling.

Marmerlook

Deze nieuwe kleuren vallen allemaal onder de Dekton® XGloss Basiq collectie. Alle Dekton® XGloss kleuren zijn mechanisch gepolijst met een stralende kristalglans. Dankzij Nanotechnologie is dit materiaal ook waterafstotende met buitengewone bestendigheid tegen vlekken. Wel zo praktisch in de keuken. Voor meer kleuren in Dekton® XGloss.

Waar moet je op letten bij het kopen van een keukenblad?

Een keukenblad moet uiteraard mooi zijn. Het bepaalt voor een groot deel de sfeer in de keuken. Maar een keukenblad moet natuurlijk ook vooral praktisch zijn. Let bij het aanschaffen van een keukenblad op de volgende zaken:

  • Wat vind je mooi?
    Klinkt logisch, maar er is veel inspiratie en trends volgen elkaar snel op. Van landelijke tot super strakke keukens, industrieel of meer klassiek. Belangrijkste is dat jouw keuken bij jou en de rest van het huis past. En met zoveel keuze is het fijn als je weet wat je wel en niet mooi vindt.
  • Waar moet het aan voldoen?
    En dan denken we niet alleen aan gemakkelijk schoon te maken. Ben je bijvoorbeeld hobbykok, dan is het wel zo prettig om voor een hittebestendig blad zoals Dekton® te kiezen met veel werkruimte. Wil je een spoelbak in dezelfde kleur als het materiaal, kijk dan of de spoelbak bijvoorbeeld ook tegen een kokend water kraan kan. En heb je veel voorwerpen op het blad staan, dan is een krasbestendig blad geen overbodige luxe.
  • Let op de kwaliteit en duurzaamheid
    Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van een keuken. Dan is het zeker belangrijk dat je voor een materiaal kiest dat van hoge kwaliteit is en lang meegaat. Kleurtjes kunnen er hetzelfde uitzien, maar er zitten zeker verschillen in werkbladen. Is het materiaal alleen voor binnen of kun je het ook buiten toepassen? Is het wel of niet hittebestendig? Moet je het wel of niet tussendoor onderhouden? Informeer je dus goed zodat je jarenlang plezier zult hebben van jouw werkblad.

Cosentino is een steenspecialist en producent van Silestone en Dekton, veel gebruikte materialen in keukens en badkamers. Meer informatie: dekton.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.