Stek Woon & Lifestyle Magazine
The Big Bubble set

Meubel designer Alex de Witte

Op de Dutch Design Week in Eindhoven spotten we de mooie en opvallende lampen van meubel designer Alex de Witte. We zijn benieuwd naar het ontwerpproces van deze designer. Tijd voor een bezoekje aan zijn werkplaats! 

Achtergrond Alex de Witte

“Ik heb aan het Artemis gestudeerd in Amsterdam. Ik had destijds meer het plan om stylist of interieurontwerper te worden. Het leuke aan de opleiding was dat je jezelf volledig kon ontplooien, zelfs al tijdens mijn opleiding heb ik bijna niets met styling gedaan maar de focus gelegd op concept en productontwikkeling. Toch ben ik daarna nog jaren als interieurontwerper werkzaam geweest waarbij ik veel ziekenhuizen, scholen en hotels heb mogen inrichten. Mijn grote wens was wel om autonoom te kunnen werken. En producten ontwerpen maakt mij simpelweg gelukkig.”

Hoe ben je gestart?

“Ik werkte in deeltijd waarbij ik toen The Big Bubble lamp lanceerde. Dit werd een groot succes waardoor ik mezelf als ontwerper verder kon profileren.”

Waar is Alex de Witte uniek in?


“Dat vind ik een beetje lastig te zeggen over mezelf. Maar als ik dan toch iets moet noemen is het wellicht het ontbreken van een specialisatie. Ik bind me niet graag aan een manier van werken of een materiaal of stijl.”

Wat heeft jou geholpen om succesvol te zijn?

“Ik denk dat het nooit opgeven mij enorm helpt. Uiteraard maak ik ook veel fouten, maar dat probeer ik elke keer weer om te zetten naar iets unieks. Loslaten is ook erg belangrijk. Wanneer je iets bedenkt waarvan je overtuigd bent, maar de productontwikkeling tegen blijft zitten moet je er ook mee kunnen stoppen en aan jezelf toegeven dat je fout zat. Je eigen werk beoordelen vanaf een flinke afstand is het beste wat je kunt doen.”

Welke inspiratiebronnen zien we vooral terug in jouw ontwerpen?


“Dat kan werkelijk waar van alles zijn. Ik denk dat iedereen beïnvloed wordt door zijn of haar omgeving. Hoe groter en gevarieerder die omgeving is, hoe meer diversiteit aan invloeden je kunt herleiden. Ik kan niet echt één ding noemen. Misschien wordt dat later nog duidelijk maar voor nu kijk ik gewoon goed om mij heen.” Wat zou je starters mee kunnen geven? “Ik ben zelf pas net begonnen, maar wat ik erg belangrijk vind is om dicht bij jezelf te blijven. En nooit opgeven natuurlijk.”

Wil je meer weten over de ontwerpen van Alex de Witte? alexdewitte.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.