Stek Woon & Lifestyle Magazine
GLUE Amsterdam

Interieurontwerper Ruud van Oosterhout opent showroom

Naast het Rijksmuseum vond ontwerper Ruud van Oosterhout de ideale ruimte voor zijn studio en showroom rvo design. De hoge plafonds en de grote ramen vormen een elegant decor. Je vindt hier zijn eigen interieurontwerpen alsmede collecties van internationale merken en kunst.

Ruud van Oosterhout interieurontwerper | Stek Magazine

Ruud van Oosterhof harmonie

Ruud van Oosterhout renoveerde het statige hoekpand ontworpen door Eduard Cuypers in 1884. Van Oosterhout: “Juist in deze tijd waarin afleiding en onrust heersen, is het een uitdaging om je te richten op de eenvoud en duidelijke lijnen.” Alles is zorgvuldig geselecteerd. Van meubels tot glaswerk. Samen vormen ze een harmonieus geheel.

Duurzaamheid

Ruud van Oosterhout is bekend vanwege de ontwerpen die zich kenmerken door evenwicht tussen comfort en esthetiek. Hij kiest niet voor trends of om steeds iets nieuws te laten zien. “Producten moeten zo lang mogelijk hun waarde behouden of door de tijd zelfs waardevoller worden”, licht Ruud toe. Zijn passie voor tijdloos en kwalitatief design zie je terug in duurzame en natuurlijke materialen zoals marmer en hout. Ook zijn meubellabel getiteld ‘bruut’ kenmerkt zich door detail en perfecte afwerking.

Ruud van Oosterhout interieurontwerper | Stek Magazine

Ode aan ambacht

In een tijd waarin de focus op het digitale steeds groter wordt, is aandacht voor handwerk belangrijk. Ruud van Oosterhout werkt samen met de beste vakmensen over de hele wereld. Zowel voor stoffen en verven als voor tapijten knopen en glasblazen. Zo worden tapijten handgeknoopt in Nepal. Ruud streeft ernaar dat de mensen goed worden betaald voor hun vakwerk. Hij gebruikt goed geproduceerde materialen. Hij weet dat een es of eik met respect is behandeld en gekapt. En waar hij in Italië de allerbeste leerlooier of verwerker van natuursteen kan vinden. Daarom zie je altijd de hand van de maker en de hoogwaardige kwaliteit terug in al zijn producten. Ruud van Oosterhout: “Ik geniet van een knoop techniek met mohair wol en zijde. En eveneens van een sobere lijnvoering of de schoonheid van massief notenhout.”

Meer informatie rvodesign.com

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.