Stek Woon & Lifestyle Magazine

Inspiratie: 7 nieuwe verfkleuren

Vind je het ook zo leuk om regelmatig kleur aan te brengen in huis? Met kleur kun je accenten aanbrengen, sfeer maken of een ruimte er optisch anders uit laten zien. Voor een slaapkamer make-over kozen wij voor het verfmerk Little Greene. We kozen voor een kleur uit de nieuwe collectie op waterbasis: Aquamarine deep. Bekijk hier het eindresultaat Aquamarine is één van de kleuren van de nieuwe Little Greene kleurenkaart. We laten je ter inspiratie een aantal prachtige beelden zien van de totale collectie.

Verf met geschiedenis

De juiste kleur is belangrijk maar zeker ook de juiste kwaliteit verf. Mocht je Little Greene nog niet kennen, dan nemen we je even mee voor een stukje geschiedenis. Little Greene is een Britse verffabrikant met als motto maatschappelijk verantwoorde productie van hoge kwaliteit verf en behang. Het bestaat al sinds 1773 en heeft dus een rijke historie aan kennis. Alle verven en behangpapier worden gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. Little Greene werkt actief samen met lokale leveranciers en wil daarmee vervuiling, energieverbruik en distributie van overheadkosten beperken en bijdragen aan het plaatselijke bedrijfsleven. Wanneer je weet waar een product gemaakt en geproduceerd is, is het des te leuker om het te gebruiken!

7 nieuwe inspirerende verfkleuren

De kleurenkaart van Little Greene is een verzameling van meer dan 300 jaar historisch interieurontwerp. Deze ‘archief’ kleuren zijn perfect te combineren met de hedendaagse tinten. De 2017 kleurenkaart bevat 7 nieuwe kleuren, waarvan 6 uit het Little Greene archief (‘Mid Azure Green’, ‘Grey Stone’, ‘Pale Lupin’, ‘Middle Buff’, ‘Light Gold’ en ‘Pleat’) en 1 gloednieuwe autonome kleur, genaamd ‘Mortlake Yellow’, in één van de meest on-trend tonen van dit jaar. Daarnaast zijn 22 belangrijke kleuren gehandhaafd uit de Little Greene kleurencollecties ‘Pink‘ en ’Blue’.

Twee nieuwe families van geschakeerde kleuren, ‘Aquamarine’ en ‘Dorchester Pink’, vullen het ‘Colour Scales’ kleurenpalet aan. Laat je inspireren door de prachtige beelden en kleuren! Door te werken met basistinten en die te combineren met meer uitgesproken kleuren, kom je tot een verrassend resultaat. Soms gewoon een kwestie van durf!

Mat of glans?

Naast watergedragen verf introduceerde Little Greene is 2017 ook een nieuwe verfkwaliteit, de Flat Oil Eggshell. Met slechts 10% glansniveau is deze oliegedragen verf iets matter dan een gewone Eggshell, waardoor deze perfect gecombineerd kan worden met Little Greene’s gerenommeerde matte emulsieverven. Flat Oil Eggshell is een duurzame en uiterst verfijnde keuze voor interieurhoutwerk en heeft uitstekende applicatie-eigenschappen, waardoor het nog makkelijker is om een prachtige, kleurrijke en duurzame afwerking te realiseren.

 

Little Greene en het milieu

Wanneer je verf uitkiest wil je graag weten of het ook milieuvriendelijk is en kwaliteit goed dekt. De verf en het behang van Little Greene zijn milieuvriendelijk en van de hoogste kwaliteit. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de beste natuurlijke, organische en synthetisch-veilige pigmenten. Little Greene verf op waterbasis voldoet ruimschoots aan de wetgeving betreffende VOS (Vluchtige Organische Stoffen). De verf op basis van olie is geformuleerd door middel van in de natuur voorkomende plantaardige oliën. Little Greene verf dekt zeer goed, wat betekent dat er minder grondstoffen worden gebruikt en dus ook minder afval is. Alle verpakkingsmaterialen bevatten gerecycled materiaal en kunnen weer gerecycled worden na gebruik. Meer weten over Little Greene en al die prachtige kleuren bekijken? Neem een kijkje op littlegreene.nl waar je ook de verkooppunten vindt.

 

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.