Stek Woon & Lifestyle Magazine
Inrichten met pallets

Inrichten met pallets

Architectenbureau Studio Q-bic werd gevraagd om een grote open ruimte in Florence om te bouwen tot een multifunctionele woning. Zij kwamen met een verrassende oplossing: inrichten met pallets. Een bank, een bed, de volledige dakisolatie en zelfs een wastafelmeubel maakten ze van pallets.

Inrichten met pallets

Open ruimte

De gehele ruimte is open gebleven. Er is slechts een aantal tussenmuren aangebracht en een schuifwand. Wanneer de bewoner privacy wil is dat mogelijk maar de openheid van de ruimte blijft zo gewaarborgd. De slaapruimtes kunnen gemakkelijk worden afgesloten door de ijzeren schuifwanden. De grote open ruimte is vrij hoog waardoor er een constante echo te horen was. De ontwerper heeft dit opgelost door ook pallets tegen de schuine boven wanden te bevestigen waardoor de ruimte een veel betere akoestiek heeft maar wel een geheel is gebleven. Pallets hebben nog een ander groot voordeel. Je verplaatst ze heel gemakkelijk. Zo tover je een bank gemakkelijk om tot een bed.

Inrichten met pallets

De totale ruimte heeft door het gebruik van veel ijzer en steen een industriële uitstraling. Door de invulling van hout middels de pallets krijgt het een warmere uitstraling. Pallets zijn een eenvoudige, goedkope en speelse oplossing. Alles past perfect bij elkaar. Zo ook de open badkamer. Deze heeft een wastafel voor hem en voor haar en een geweldige lichtinval door de open ramen boven de wastafels.

pallets loft hqroom ru deleted bfbddacfdd Inrichten met pallets

Woning inrichten met pallets

Meubels maken met pallets is een goedkope en creatieve oplossing. Op Marktplaats vind je goede aanbieders van pallets. Let er bij het kopen wel op dat je een zogenaamde Europallet koopt. Deze kunnen veel beter tegen een stootje en gaan langer mee. Voor het ontwerpen van een pallet op maat of bestellen van nieuwe pallets kun je ook terecht bij Pallet Recycling.

Benieuw hoe je een bed van pallets maakt? Neem een kijkje bij slaapkamer-makeover

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.