Stek Woon & Lifestyle Magazine
Trap bouwen: trap verven | Stek Magazine

Tips voor de trap: traplift huren

Je gebruikt hem dagelijks vaker dan je denkt… Even de trap op om de was naar boven te brengen, een boek dat naast je bed ligt ophalen en zo kunnen we nog wel heel veel bedenken waarbij je ongemerkt ‘op en naar’ loopt. We geven je in dit artikel een paar tips voor een mooie trap maar ook als het nodig is om een traplift te huren. Dan is ook wel zo fijn als je ’s avonds gewoon lekker boven in je eigen bed kan slapen en zelf naar boven naar kan.

Moderne trap

Er is oneindig veel keuze voor het kiezen van een trap. Vaak zit de trap al in het huis wat je koopt en is de plaats en het type al bepaald. Toch is het belangrijk dat een trap aansluit op de uitstraling van je woning. Een trap is eenvoudig te veranderen met bijvoorbeeld een laagje verf. Houd daarbij wel rekening dat een verflaag snel slijt. Je kunt hiervoor speciale traplak gebruiken om een keiharde laag aan te brengen en te zorgen dat je je verfklus niet op korte termijn hoeft te herhalen. Een andere optie is trapbekleding. Tegenwoordig niet alleen maar in de vorm van vloerbedekking te verkrijgen maar ook van modern kunststof met een zwart/wit patroon. Hiermee maak je je trap in één keer een stuk eigentijdser. Je kunt ook denken aan traprenovatie waarbij er nieuwe tredes over je bestaande tredes worden gezet. Dat kan alleen wanneer je een dichte trap hebt. Staat jouw trap in de woonkamer? Maak er dan een echte eyecatcher van door bijvoorbeeld een oude stalen trap te kiezen of als je een dichte rechte trap hebt, kun je ook zorgen voor extra opbergruimte. Je kan de trap en de muur in dezelfde kleur verven zodat deze ‘wegvalt’ tegen de muur maar ook juist contrasterende kleuren zorgen voor een mooi geheel.

Trap in woonkamer

Traplift huren

Je trap kan nog zo fraai zijn maar er kunnen momenten zijn dat je niet (zelf) naar boven kunt. Je hoeft dan niet meteen een traplift aan te schaffen maar je kunt een traplift ook tijdelijk huren. Het is natuurlijk wel zo fijn als je lekker in je eigen bed kan slapen of naar de badkamer kan. Je hebt standaard trapliften voor een rechte trap. Een traplift huren kan ook in aangepaste vorm bij een trap met één of twee bochten. Meet wanneer je een traplift huurt altijd goed de ruimte op of vraag om een goed advies bij de betere verhuurders van trapliften.

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.