Stek Woon & Lifestyle Magazine

“Ik hou ervan om net eventjes anders te zijn dan de rest.”

Wymer en Baukje wonen in een dorp nabij Leeuwarden. Met name de karakteristieke elementen van het huis, spraken het stel enorm aan. Ze kochten het anderhalf jaar geleden binnen een uur nadat het in de verkoop werd aangeboden. Dit is maar liefst de derde keer dat we binnenkijken bij onze Stek Magazine styliste Baukje. Dit keer koos Baukje voor een kleurrijke woonstijl met net even iets anders dan anders. Het zal vast ook niet de laatste keer zijn! Kijk mee hoe Baukje dit huis heeft ingericht.

Baukje Snieder | Interieurstyliste Stek Magazine

Interieur fanaat

Baukje is altijd bezig met interieur. Is het niet in haar eigen huis, dan wel bij één van haar vele werkzaamheden. “Ik werk 32 uur bij Kapenga wonen in Leeuwarden als interieurontwerpster”, vertelt Baukje. “Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf als interieurstylist en ontwerpster. Het is een heel mooie combinatie van collega’s om me heen en ook alleen te zijn en mooie dingen te bedenken.”

Wat haar werk zo leuk maakt? “Het is nooit hetzelfde en je ziet heel snel resultaat. Ik geef interieuradviezen maar werk ook samen met verschillende makelaars. En zo nu en dan geef ik gastlessen op het mbo waar ik zelf ook heb gestudeerd. Wat ik ook érg leuk vind om te doen, is fotostyling. Ik word regelmatig gevraagd om producten zo mooi mogelijk te stylen voor bijvoorbeeld brochures.”

Kleurrijke woonstijl | Woonkamer zwarte muren
Stek Magazine

Baukje verzorgt ook regelmatig de styling voor de cover van Stek Magazine. Baukje: “Ik vind het erg leuk om een setting neer te zetten wat helemaal klopt: van kleur tot compositie tot opstelling. Van te voren ga ik uitgebreid (online) shoppen om de mooiste accessoires te vinden.” Voor de kersteditie heeft Baukje de tafelstyling verzorgd. “Ik had zo’n 30 glazen, 30 borden en 5 besteksets ingepakt”, lacht Baukje. “Dan heb ik altijd nog wat keuze op de setting. Tafel- en foodstyling vind ik prachtig om te doen.”

Geen twijfel

Wymer en Baukje wonen nu 1,5 jaar in hun woning. Hoe hebben ze de woning gevonden? “Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal”, vertelt Baukje. “Op de dag dat we dit huis kochten, hadden we ‘s morgens aan ander huis bezichtigd. Het was een heel mooi klein huisje aan de rand van Leeuwarden, maar er moest nog teveel gebeuren. We gingen eigenlijk best wel teleurgesteld naar huis. In de middag zaten we in het tuinhuis van mijn ouders aan een wijntje en opeens zegt mijn vriend: Bauk, kijk dit huis! Wat vind je hier van?De advertentie stond om 18:30 online, 19:00 hebben we gebeld en 19:30 hadden wij het huis gekocht. Ik kan je wel vertellen dat ik die nacht niet geslapen heb! Maar we zijn zo blij met deze woning! We hadden er allebei meteen een warm en fijn gevoel bij. Alles klopte. Het huis is gebouwd in 1900 en heeft een hoog plafond en nog leuke karakteristieke elementen. Daar houden we allebei ontzettend van!”

Borden aan de muur ophangen | Stek Magazine
Kleurrijke woonstijl | Stek Magazine
Kleurrijke woonstijl | Verschillende kleuren eetkamerstoelen | Stek Magazine

Verfje en behangetje

Het stel heeft niet veel verbouwd in huis. “We hebben alleen de bijkeuken aangepakt”, zegt Baukje. “We hebben inbouwkasten laten maken en een gietvloer aangebracht. En voor de rest heb ik natuurlijk wel overal een ander kleurtje op de wanden en een mooi behangetje hier en daar. Eigenlijk heb ik mijn eigen interieur precies zo aangepakt als ik dat voor een opdracht zou doen. Ik heb van te voren een moodboard gemaakt met de basiskleuren. Vervolgens heb ik een paar kleuren uitgezocht die hier goed bij passen. Een aantal spullen matchten goed bij dit plaatje en een aantal meubels hebben we nieuw uitgezocht. De bank is van Proto wonen, het gele stoeltje is van Zuiver, roze stoeltje is van de Kwantum en de rest is van de kringloop. Het roze bijzettafeltje is ook van de Karwei. Het kleed is van Volero. Ik ben erg blij dat ik hier ook voor een warme kleur heb gekozen. Ik shop mijn kussens voornamelijk bij Sissyboy, Kwantum, Kapenga, hk living en Trendhopper. Ik koop niet alles van 1 merk. Ik houd er juist van om te shoppen en het leukste er overal uit te pikken en dat weer tot 1 geheel te maken.”

Kleurrijke woonstijl | Kleurtjes en behangprintjes slaapkamer | Stek Magazine
Kleine tasjes verzameling | Baukje Snieder

Voor de rest heb ik natuurlijk wel overal een ander kleurtje op de wanden en een mooi behangetje hier en daar. Eigenlijk heb ik mijn eigen interieur precies zo aangepakt als ik dat voor een opdracht zou doen.

Printjes behang in de slaapkamer kiezen | Stek Magazine

Van Scandinavisch naar kleur

Het eerste huis van Baukje was helemaal in de Scandinavische woonstijl. Veel grijs, zwart en wit zonder kleur. Volgt Baukje de trends op of is haar smaak veranderd? Baukje: “Het was eerst heel erg Scandinavisch inderdaad. Ik ben toch wat meer kleur gaan gebruiken omdat ik mijzelf hier prettiger bij voel. Dat heb ik ook met kleding. Ik heb altijd wel iets van kleur aan of een printje. Ik houd ook van gekke combinaties waarvan anderen zeggen: ‘doe je die broek bij die trui?’ Ja ik houd ervan om net eventjes anders te zijn dan de rest! Het maakt mij dan ook niet uit wat anderen hiervan vinden. Ik voel mij er fijn bij! Dus ja, natuurlijk volg de interieurtrends maar ik doe vooral waar ik mij plezierig bij voel. Je huis moet ook vooral een thuis zijn. Ik zou mijn woonstijl nu omschrijven als ‘kleurrijk, vintage, modern & gezellig.”

Opvallende woonstijl | Keuken | Stek Magazine binnenkijken
Witte keuken met zwarte muren | Stek Magazine binnenkijken
Hal inrichten | Stek Magazine

Tot slot zijn we benieuwd of Baukje nog een droomopdracht in gedachten heeft. “Lastige vraag!”, roept Baukje. “Ik vind tot nu toe alle opdrachten die ik heb mogen doen geweldig. Als ik dan toch iets moet noemen, is het ontwerpen en stylen van een restaurant nog wel een droom. Dat zou ik een hele leuke uitdaging vinden.” We blijven Baukje natuurlijk volgen!

Voor meer informatie kijk op baukjesnieder.nl of volg Baukje op Instagram

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.