Stek Woon & Lifestyle Magazine
Stek Magazine Column: lekkere warme voeten

Hoe kies je een vloerkleed?

Een huis zonder vloerkleden is maar saai en kil. Logisch dat ik dat zeg, want ik ben groot fan. In elke ruimte van ons huis is er wel eentje te vinden. Ben je ook op zoek naar een warme aankleding van je huis? Laagpolig, hoogpolig of met patronen? Voor ieder huis is wel een mooi kleed te vinden. Of twee. Of meer.

Vroeger lag in bijna ieder huis tapijt om voor lekker warme voeten te zorgen. Maar anno 2017 kan vloerbedekking eigenlijk echt niet meer. En daar komen mooie vloerkleden dan fijn van pas om toch voor een warme en huiselijke sfeer te zorgen. Ze zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te vinden. Zo kun je – naast de standaard vloerkleden – ook kiezen uit materialen als leer of jute.

Vloerkleed kiezen

Op zijn minst voor de bank

Ben je niet zo’n groot voorstander van vloerkleden als ik? Zorg dan in ieder geval voor een exemplaar bij de bank. Daar hoort er toch echt een te liggen. Echt. Waar je dan op moet letten? Dat hangt helemaal van jouw wensen af! Zorg er in ieder geval voor dat het vloerkleed ongeveer net zo breed is als je bank, het liefst nog net iets breder. Wil je meer rust in je interieur? Kies dan een vloerkleed in een neutrale, effen tint. Maak het niet te saai door voor bijvoorbeeld een kabelvloerkleed te kiezen. Wil je juist voor een spannend effect gaan? Kies dan bijvoorbeeld een vloerkleed in een opvallende kleur, met grafische vormen of een Perzisch exemplaar.

Ja! Ook een vloerkleed buiten

Zelfs in de tuin bij onze zithoek heb ik een vloerkleed liggen. Want ook daar is het wel zo fijn je voeten op een warm vloerkleed te kunnen zetten. In plaats van op die koude tegels. Tegenwoordig zijn er ook een hoop mooie vloerkleden die geschikt zijn voor buiten. En buiten is het nieuwe binnen, dus ook de tuin, het balkon of het terras verdient aandacht om er mooi uit te zien.

Ikzelf ben alweer op zoek naar een nieuw vloerkleed voor bij de bank. Dat wordt dan nummer 11. Waar de teller stopt? Geen idee, voorlopig ben ik nog niet klaar. En jij?

Liefs, Ilse

Ilse van Elleswijk styliste Stek Magazine

Ilse van Elleswijk van InteriorTwin geeft interieur- en stylingadvies passend bij elk budget en helpt je graag om van je huis je thuis te maken. Ook deelt ze inspiratie op Instagram @ilsevanelleswijk en blogt zij over (woon)inspiratie, DIY-projecten en budgettips. Ilse is er namelijk van overtuigd dat een mooi interieur voor elk budget mogelijk is.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.